Sosyal Medya

Dünya

Endonezya ile Malezya arasında 'bayrak krizi'

Malezya'daki Güneydoğu Asya Oyunları'nın açılışında, Endonezya bayrağındaki renk hatası tepki çekti



Malezya’nın ev sahipliÄŸinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen GüneydoÄŸu Asya Oyunları'nın (SEA) afiÅŸinde kullanılan Endonezya bayrağındaki renk hatası tepkiye neden oldu.

BaÅŸkenti Kuala Lumpur'daki etkinliÄŸin dünkü açılışında kullanılan afiÅŸlerde, "üst bölümü kırmızı, alt tarafı beyaz" olan Endonezya bayrağı yerine "üst tarafı beyaz, alt tarafı kırmızı" olan bayrak resmi kullanıldı. 

AfiÅŸlerdeki bu hata, Endonezya'da büyük tepki çekti. 

Endonezya Gençlik ve Spor Bakanı Ä°mam Nahrawi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, GüneydoÄŸu Asya Oyunları'nın açılışının harika olduÄŸunu belirterek "Ancak afiÅŸte bayrağımızın yanlış kullanılması üzüntü verici. Bayrağımızın üstü kırmızı ve altı beyaz." ifadelerini kullandı. 

Malezya Gençlik ve Spor Bakanı Khairy Jamaluddin, Twitter hesabından, Endonezyalı mevkidaşının paylaşımını cevaplayarak "Lütfen içten özürlerimi kabul edin. Herhangi kötü bir niyet yok. Ben de bu hatadan dolayı çok üzgünüm. Özür dileriz." açıklaması yaptı. 

GüneydoÄŸu Asya Oyunları Organizasyon Komitesi (MASOC) de yaptığı açıklamada, "Tüm Endonezyalılardan kasıtlı olarak yapılmayan bu hatadan dolayı özür diliyoruz. Bu hata nedeniyle çok üzgünüz. Ä°ki ülke arasındaki baÄŸların daha da geliÅŸmesini ümit ediyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Endonezyalılar, yapılan hatayı eleştirerek sosyal medyadan tepki gösterdi.

Oyunlar, 11 ülkeden gelen sporcuların katılımıyla 30 Ağustos'a kadar devam edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.