Sosyal Medya

Dünya

Barcelona saldırısı sonrası Trump'tan skandal tweet

ABD Başkanı Trump, İspanya'daki terör saldırısı sonrasında yaptığı sosyal medya açıklamasıyla yeni bir skandala daha imza attı.



2016'daki seçim kampanyası sırasında, "Filipinler'deki Müslüman savaşçıların domuz kanına batırılmış mermilerle topluca infaz edilmesini terörle etkin bir mücadele yöntemi" olarak örnek gösteren ABD Başkanı Trump, Barcelona'daki terör saldırısı sonası Twitter'dan yeni açıklamasıyla o skandal mesajına sözde gönderme yaptı.

BaÅŸkanı Trump, Ä°spanya'daki terör saldırısının ardından paylaÅŸtığı son sosyal medya mesajıyla da büyük tartışmaya neden oldu. 

Trump "ABD'li General Pershing'in yakalanan teröristlere (!)  ne yaptığını araÅŸtırın. 35 yıl boyunca radikal Ä°slami terör olmamıştı " dedi.

ABD Başkanı Trump, General Pershing'in yöntemlerini yeniden gündeme getirmesi sonrası İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla suçlandı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump 19 Åžubat 2016'da Güney Carolina'daki seçim mitinginde ÅŸu sözleri sarf etmiÅŸti: 

"General Pershing 50 mermi aldı ve onları domuz kanına batırdı. Adamlarına tüfeklerini doldurttu ve 50 teröristi duvarın karşısına sıraladı. 49'unu vurdular ve 50'inci kişiye dedi ki "insanlarına git ve olanları anlat" ve 25 yıl boyunca hiçbir sorun yaşanmadı."

ABD Başkanı Trump, "ABD'li General Pershing'in Birinci Dünya Savaşı'nda Filipinler'deki Müslüman savaşçıları domuz kanına batırılmış mermiler kullanarak yıldırdığı" şeklinde bir örnek vermişti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.