Sosyal Medya

Dünya

Merkel'in Bakanı'ndan densiz açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, tutuklu Deniz Yücel için ekonomik olarak Türkiye'yi zorlayacaklarını ama "işgal etmeyeceklerini" söyledi.



Almanya'daki seçim telaÅŸesi, siyasilerin diline vurdu. Merkel'in Türkiye-AB konusundaki açıklaması, Cem Özdemir'in ihanet kokan söylemi derken en son boÅŸboÄŸazlığı Almanya DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel yaptı.

İŞGAL EDECEK DEĞİLİZ

Gabriel, Türkiye’yi, Die Welt muhabirinin serbest bırakılmasına zorlamak için Alman hükümetinin elinde sadece ekonomik ve diplomatik araçlar bulunduÄŸunu dile getiren Gabriel bu yollarla Türkiye'yi baskılayacağını dile getiriken, “Sonuçta Türkiye’yi iÅŸgal edecek deÄŸiliz." sözlerini densizce söyledi.

Merkel'in Bakanı'ndan densiz açıklama

ERDOÄžAN'I DÄ°KKATE ALMAMAK DAHA Ä°YÄ°

Alman bakan'ın skandalı bununla da kalmadı, küstah sözlerin devamını getirdi. Önce "Türkiye'yi iÅŸgal etmeyeceÄŸiz." diyerek sözde gözdağı veren Gabriel, devamında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan için de “Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi.”ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.