Sosyal Medya

Güncel

Halaçoğlu: 'Yeni parti; Milliyetçi, muhafazakâr ve Atatürkçü olacak'

Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener önderliğinde kurmaya hazırlandıkları yeni partiye ilişkin açıklamalarda bulundu.



Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf HalaçoÄŸlu, MHP'den ihraç edilen Meral AkÅŸener Ã¶nderliÄŸinde kurmaya hazırlandıkları yeni partiye iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. 

HalaçoÄŸlu, 'Milliyetçi muhafazakâr, Atatürkçü olacak; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel deÄŸerlerine sahip çıkacak parti olacak. Herkes kendini burada bulacak' dedi.

Habertürk'e konuşan Halaçoğlu şu şekilde konuştu:

Eylül, olmazsa ekim: Ãœlkenin birtakım sorunlarını çözecek projelerin hazır olması gerekiyor. Genel merkez tüzüğün hazırlanması... Kurucular kuruluyla ilgili çok önemli geliÅŸmeler, kiÅŸiler var ama daha geniÅŸ bir kitle ile temas var. Önümüzdeki eylül olmasa da ekim ayında ortaya çıkacak parti.

Cuma namazı: Ä°nsanlar artık cuma namazına gitmek istemiyor, siyasi propaganda merkezi haline getirildi camiler. Bundan kurtulacak bir yol lazım. 'Bu alternatiftir' diye güvenilecek bir siyasi yapıya ÅŸiddetle ihtiyaç var. BaÅŸta Meral Hanım olmak üzere bütün arkadaÅŸlar rüzgâr almış durumda. Bir siyasi oluÅŸum beklentisi var. Bu yapı kendisini 'SaÄŸcı', 'Solcu' diye nitelendirmeden, milli refleks halinde düşünüyor.

Kendini bulacak: Bu parti; milliyetçi muhafazakâr, Atatürkçü olacak; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel deÄŸerlerine sahip çıkacak parti olacak. Herkes kendini burada bulacak. AKP’nin de CHP’nin de savunduÄŸu ÅŸeyler var burada. Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar ayaÄŸa kaldırmak için bir siyasi oluÅŸum. 'Türk milletinin özünden çıkmış milli bir hareket' diyebilirsiniz.

Defolu giremez: Kurucular kurulunu gördüğünüzde, 'Her kesim temsil ediliyor' diyeceksiniz. Bazı ilkelerden asla taviz vermeyeceÄŸiz; dürüstlük. Defosu olmasın. Bundan taviz vermeyiz. Yolsuzluk gibi... Onları istemiyoruz. Cumhuriyet’in temel deÄŸerlerine aykırı tavır içinde insan istemiyoruz. Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıksın. Dini de siyasete alet edecek durumda olmasın ama inancımızın deÄŸerini bilsin. Partilerde siyaset yapanların yanı sıra partilere girmemiÅŸ kiÅŸiler de var. Küskünler partisi olmayacak. 'Biz' diyoruz, 'Ben' demiyoruz. Egolarımızı, nefsimize yönelik arzu ettiklerimizi bir kenara bırakıyoruz. Bizi kimse, 'ÅŸucu bucu' diye nitelendirmesin.

500 bin imza: (Meral Hanım nasıl aday gösterilecek?) Ä°stersek, 300 bin, 500 bin imza da toplarız.

FETÖ mücadelesi: Ben Batı Çalışma Grubu’nu, bunların okulları konusunda uyarmıştım. 25 sene sonra 'Sen haklıymışsın' diyorlar. Gerçekten hükümetin FETÖ ile mücadele ettiÄŸine inanmam için siyasi ayağını ortaya çıkarıp bertaraf etmesi lazım. Bunu kendi siyasi çıkarları için kullanılır hale geldi. (Bu hareket bir tertip miydi?) Kendi içinizdeki yapılanmasını ortadan kaldırırsanız, samimi mücadele ettiÄŸiniz ve tertip olmadığı ortaya çıkar.

50+1’e kilitlendik: Artık 200 milletvekili de çıkarsanız iktidar deÄŸilsiniz. 50+1’i çıkarırsanız iktidarsınız. Biz buna kilitlendik. Türkiye’yi yönetmeye, CumhurbaÅŸkanı’nı çıkarmaya talibiz, Türkiye’yi parlamenter hukuk sistemine döndürme niyetindeyiz.

Ä°lk turda: (Muhalefet tek aday üzerinde uzlaÅŸabilir mi?) Hedefimiz ilk turda CumhurbaÅŸkanlığı’nı kazanmak. Halkın büyük çoÄŸunluÄŸunun bu yeni oluÅŸuma destek vereceÄŸini, CumhurbaÅŸkanı’nı ilk turda seçeceÄŸimizi düşünüyorum. CHP’nin de milliyetçi oku var, temel deÄŸerlerine sahip çıkan ÅŸeyi var ama halkımızın bu konuda geçmiÅŸ dönemdeki hatayı görerek, bir kiÅŸiye oy vereceÄŸini düşünüyorum.

1918 öncesi gibi: 41 ilde teÅŸkilat kurmak yeterli seçime girmek için. Çok çabuk hallederiz, 1 hafta içinde tabelamızı koyarız. Akıl almaz bir teveccüh var. Herkes elimize sarılıyor; 'Size güveniyoruz. Size umut baÄŸladık' diye. Sorunlar çok büyük. 1918 öncesi Türkiye’yi devralmış gibi olacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.