Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya'dan 'İdlib' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Türk, İranlı ve Rus uzmanlar İdlib'de gerilimi düşürme bölgesinin kurulmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor." dedi.



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Suriye’de askeri ve politik durumun düzelme eÄŸiliminde olduÄŸunu savunarak, "Türk, Ä°ranlı ve Rus uzmanlar Ä°dlib'de gerilimi düşürme bölgesinin kurulmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor." dedi.

Zaharova, Moskova'da düzenlenen basın toplantısında, Suriye'nin güneybatısında, DoÄŸu Guta'da ve Humus'un kuzeyindeki bölgelerde ateÅŸkesin yaygınlaÅŸtırılması için çalışmaların olumlu seyrettiÄŸini belirterek, "Türk, Ä°ranlı ve Rus uzmanlar, Astana görüşmeleri çerçevesinde Ä°dlib'deki gerilimi düşürme bölgesinin kurulmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor." diye konuÅŸtu.

Konuşmasında Kore Yarımadası'ndaki gelişmeleri de değerlendiren Zaharova, bölgede herhangi bir güç kullanımının, "devasa bir trajediye" yol açacağını vurgulayarak, "Tüm taraflara bu konuda itidal çağrısı yapıyoruz. Çinli ortaklarımızla birlikte bölgenin tüm sorunlarında barışçıl bir çözüm bulunması ısrarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya, Türkiye ve Ä°ran arasında Astana’da mayıs ayında imzalanan anlaÅŸmayla DoÄŸu Guta'yı da içeren dört "gerilimi düşürme bölgesi" üzerinde uzlaÅŸma saÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.