Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın: Donanma Komutanı Veysel Kösele istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, BeÅŸtepe'de düzenlenen basın toplantısında konuÅŸuyor. 

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın CumhurbaÅŸkanımız 21 AÄŸustos Pazartesi günü Ãœrdün'e resmi ziyareti olacak. Ziyarette Suriye, Irak ve Filistin'deki geliÅŸmeler ele alınacak. Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanı buradaydı. faydalı görüşmeler gerçekleÅŸtirildi. Bölgesel konular etraflıca ele alındı. Askeri iÅŸbirliÄŸinin derinleÅŸtirilmesi için biz dizi faaliyetin yapılacağını da ifade edebilirim. 

Sayın Cumhurbaşkanımız AB Dönem Başkanı Estonya Başbakan'ı ağırladı. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin AB üyeliğine eşit ve egemen ülke olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. 54 yıldır AB kapısında bekletilen Türkiye'nin üzerine düşen sorumluluğu yapmıyor demek doğru değil. Yeni fasılların açılması, gümrük birliği ile ilgili itirazlar AB içinde Türkiye karşıtı negatif bir tutumun güç kazandığını ve bunun Avrupa'daki popülist hareketlerle itibatlı olduğunu ve seçim takvimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu biz de izlemekteyiz.

Ekonomide güzel haberler gelmeye devam ediyor.15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra Türk ekonomisi büyük sınamalarla karşılaÅŸtı. Ama bu sınavı rahatlıkla geçtiÄŸimizi ifade edebilirim. Turizm sektöründe ciddi bir patlama var. Turizm sektörünün verimli bir sene geçirdiÄŸini ifade edebiliriz. 

TÃœRKÄ°YE CUMHURBAÅžKANI Ä°FADESÄ°

Bu Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesiyle ilgili çok spekülasyon yapıldı. Türkiye Reisi Cumhuru Atatürk ve İnönü tarafından da kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin yönetim şeklidir. Bu konuda bir taviz söz konusu değil.

"VEYSEL KÖSELE İSTİFA ETTİ"

Biraz önce Genelkurmay Başkanlığı'yla görüşerek teyit aldım. Donanma komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Ve istifa dilekçesi işleme konmuştur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.