Sosyal Medya

Güncel

Yüzde 50'si değişecek

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde sık sık dikkat çektiği metal yorgunluğunu aşmak için köklü değişime gidiyor. İl ve ilçe kongrelerinde teşkilatların en az yüzde 40-50’si değişecek. Parti kurmayları, “Değişmesi gereken ne kadar kişi varsa değişecek. Daha aktif arkadaşlarımıza fırsat vereceğiz” diyor.



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın son dönemde sık sık dile getirdiÄŸi metal yorgunluÄŸunu aÅŸmak için düğmeye basıldı. Hafta sonu baÅŸlayacak ilçe kongreleri ve ardından gerçekleÅŸtirilecek il kongrelerinde teÅŸkilatların yüzde 40-50’si deÄŸiÅŸecek. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın metal yorgunluÄŸa iÅŸaret ederek verdiÄŸi deÄŸiÅŸim sinyali için düğmeye basıldı. Bu doÄŸrultuda bir ay boyunca kapsamlı bir çalışma yürütülerek, adaylarla ilgili geniÅŸ bir rapor hazırlandı. Rapor önceki gün AK Parti’nin MYK toplantısında ErdoÄŸan’a sunuldu. Toplantıda kongre süreçleri detaylı bir ÅŸekilde masaya yatırıldı.

KISIR KAVGALAR BÄ°TSÄ°N

ErdoÄŸan’ın kongre sürecinde daha fazla çalışılması gerektiÄŸini belirterek, yenilecek kadrolarda daha çok kadın ve gencin görev alması gerektiÄŸini belirttiÄŸi öğrenildi. Ä°lk sınavın Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler olduÄŸunu hatırlatan ErdoÄŸan’ın, il kongreleri bittikten sonra sahaya güçlü bir ÅŸekilde inilmesi gerektiÄŸinin altını çizdiÄŸi kaydedildi. Adayları belirlerken illerdeki kısır kavgaların bir kenara bırakılması gerektiÄŸine vurgu yapan ErdoÄŸan’ın halkta karşılığı olan isimlerin yönetimde yer alması gerektiÄŸini belirtti. Ayrıca toplantıda ErdoÄŸan’ın A takımına, zor durumda olanların tepsit edilerek sahip çıkılması gerektiÄŸini hatırlatarak, herkesin yaÅŸadığı mahallelere ağırlık vermesinin üzerinde durduÄŸu bildirildi.

YORULANLAR GÄ°DECEK

ErdoÄŸan’ın ‘yorulan varsa kenara çekilsin’ uyarısının ardından ÅŸu ana kadar Bursa, Yozgat, UÅŸak ve Karaman il baÅŸkanları aday olmayacaklarını açıklarken bu rakamın önümüzdeki günlerde artabileceÄŸi belirtildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “DeÄŸiÅŸmesi gereken ne kadar kiÅŸi varsa deÄŸiÅŸecek. Bu oran yüzde 40-50 arası olabilir” denildi. Parti kurmayları, teÅŸkilatlardaki deÄŸiÅŸimle ilgili ÅŸunları söyledi: “Daha önceki dönemlerde 200’e yakın ilçe baÅŸkanını deÄŸiÅŸtirmiÅŸtik. Yine 20 civarında il baÅŸkanı deÄŸiÅŸmiÅŸti. Önceki kongrelerde deÄŸiÅŸtirmeyi düşünüp deÄŸiÅŸtiremediklerimiz oldu. Araya 15 Temmuz darbe giriÅŸimi, referandum ve bir takım olaylar girdiÄŸi için de deÄŸiÅŸtirme ÅŸansımız olmadı. ‘Kongre sürecini bekleyelim o zaman deÄŸiÅŸtiririz’ diye düşündük.

Ä°HANET ETMEDÄ°LER

Åžimdi kongre sürecinde deÄŸiÅŸmesi gereken arkadaÅŸlarımızı deÄŸiÅŸtireceÄŸiz ancak bu arkadaÅŸlarımız kötü diye deÄŸiÅŸtirmiyoruz. Daha iyisini görevlendirmek için deÄŸiÅŸtiriyoruz. Yoksa zor zamanlarda bu arkadaÅŸlarımız görev yaptı. 15 Temmuz darbe sürecini biz ÅŸu anda iÅŸ başında olan arkadaÅŸlarımızla yaÅŸadık. 5 tane 6 tane kongre yaptık, 3 tane olaÄŸanüstü kongre gerçekleÅŸtirdi. 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerini yaptık. Bütün bu süreçleri bu arkadaÅŸlarımızda yönettik. Åžimdi bunlar kötü oldukları için ya da ihanet ettikleri için deÄŸiÅŸmiyor. Daha aktif görev yapabilecek arkadaÅŸlarımıza fırsat vermek için bu deÄŸiÅŸimleri yapıyoruz. Yoksa hepsi bizim kardeÅŸlerimiz. Bu bir nöbet, bir bayrak deÄŸiÅŸimi.”

  • Gençlere yakın takip
  • Bu arada, kongrelerde il ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30’unun kadın, yüzde 30’unun ise 35 yaÅŸ altındaki genç üyelerden seçilmesi kriteri getiren TeÅŸkilat BaÅŸkanlığı, 18-25 yaÅŸ için de adım atarak, MKYK’da olduÄŸu gibi, il ve ilçe teÅŸkilatlarında da 18-25 yaÅŸları arasındaki gençlere mutlaka yer verilmesi gerektiÄŸi konusunda teÅŸkilatları uyardı. Bu kapsamda 18-25 arası gençlerin görevlendirilmesi yakından takip edilecek. Öte yandan AK Parti’nin 16 Nisan sonrası yaptırdığı anket de ele alındı. Ankete göre referandumda evet çıkmasından memnun olanların oy oranı, referandumdaki evet oranından yüzde 3 yüksek çıkarak yüzde 55 çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.