Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'a suikast davasında hakimi kızdıran iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına, iki günlük aradan sonra bugün devam edildi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduÄŸu 43’ü tutuklu 47 sanığın MuÄŸla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına, iki günlük aradan sonra bugün devam edildi. Savunma yapan Genelkurmay BaÅŸkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nde ’kurmay albay’ rütbesiyle görev yaptığı sırada tutuklanan Osman Kılıç, duruÅŸma salonuna getirildikleri sırada temsili daraÄŸacı ve protestocuların önünden geçirilmesinden rahatsız olduÄŸunu, böylelikle kendilerine iÅŸkence uygulandığını iddia ederek ÅŸikayetçi oldu. Osman Kılıç’ın mahkeme heyetinin müşteki avukatlarıyla yemek yediÄŸi dedikodusunun bulunduÄŸunu söylemesi üzerine Mahkeme BaÅŸkanı EmirÅŸah BaÅŸtoÄŸ, "Biz mi yemek yemiÅŸiz? Bu ispatlansın bugün istifa ederim, bu iddiayı ortaya atanlar, özür dileyerek söylüyorum, ÅŸerefsizdir" tepkisini verdi.

Geçen 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi sırasında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin de aralarında bulunduÄŸu 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanması MuÄŸla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki günlük aradan sonra yeniden baÅŸladı.

Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasınadevam edildi. Mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda savunma yapacakları tarihleri bildiren tutuklu askerler ise duruşmaya getirilmedi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİSİ SAVUNMA YAPTI

Yoklamayla baÅŸlayan duruÅŸmada ilk olarak sanık askerlerden 16 Temmuz’da Akıncı Ãœssü’nde gözaltına alınıp tutuklanan Genelkurmay BaÅŸkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nde ’kurmay albay’ rütbesiyle görev yapan Osman Kılıç, esas hakkındaki savunmasını yaptı. HTS kayıtları ile ortaya çıkan yeni bilgi ve belgelerin kendisinin suçsuz olduÄŸunu ortaya koyduÄŸunu ileri süren Osman Kılıç, 13 aydır tutuklu yargılandığını, kendileri yüzünden ailelerinin hayatlarının karardığını, avukatların kendilerini savunmak istemediÄŸini iddia etti. Osman Kılıç, gözaltında ve cezaevinde bulunduÄŸu sürede kendisine iÅŸkence yapıldığını öne sürüp görevlilerden ÅŸikayetçi oldu. Osman Kılıç ayrıca, duruÅŸma salonuna getirildikleri sırada temsili daraÄŸacı ve protestocuların önünden geçirilmesinden rahatsız olduÄŸunu, böylelikle kendilerine iÅŸkence uygulandığını iddia ederek görevlilerden de ÅŸikayetçi oldu.

’PATATES HATTI KULLANMADIM’

FETÖ/PDY üyeliÄŸini kabul etmeyen Osman Kılıç, "Hayatımın hiç döneminde söz konusu örgütle iltisaklı kurum kuruluÅŸla ilgim olmadı. Aile fertlerimin de irtibatı olmadı. Yurtta Sulh Konseyi üyesi yapılan bir kiÅŸiye örgüt, bir dolar vermiyor. Örgütün okulu, yurt, dershane, kurum kuruluÅŸlarıyla irtibatım bulunmamaktadır. Bank Asya’da hesabım yoktur. Ne kadar zorlarsanız zorlayın Osman Kılıç’tan bir FETÖ üyesi çıkartamazsınız. Yurtta Sulh Konseyi’nin varlığını, darbe teÅŸebbüsünden sonra savcılıkta öğrendim. 1960 darbesine benzerlik fantazisiyle 38 kiÅŸilik bir liste oluÅŸturulmuÅŸ, sıralama kriteri var mıdır bilmiyorum. Konsey üyelerinden tanıdıklarım var, hiç görmediklerim de var. Hayatımda hiç görmediÄŸim insanlarla bir araya gelip ülkeyi yönetmeye talip oluyoruz. Konsey yok, delil yok, kanıt yok olmayan konseye üyeliÄŸim yok" dedi. Mahrem imamlardan Ali Irmak’ın, kendisine ’açık hat ya da patates hat’ olarak isimlendirilen telefon hattı verildiÄŸi iddialarının iddianamede yer aldığını söyleyen Osman Kılıç, "Örgüt tarafından bana telefon hattı tahsis edilmesi iddiası var. Örgütün verdiÄŸi patates hattı, kullanmışım. Delil yok. Bölge yok kanıt yok, fantaziye dayalı bir iddia. Ali Irmak’ı tanımadım, hayatımın hiçbir döneminde irtibatım olmadı. Bahsi geçen açık hat ya da patates hattı hiç kullanmadım" dedi.

KUMPAS DAVALARINDAKİ HUKUKSUZLUKLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

Gözaltında bulunduÄŸu sırada cep telefonunun kullanıldığını ileri sürenOsman Kılıç, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarınıörnek gösterip, "Bu davalarda kanunsuzluklar yapıldı. Ergenekon, Balyoz sisteminde bunları gördük. Hukuk sistemimiz buna uygun" dedi. Osman Kılıç, gözaltına alındığı Akıncı üssüne ise tören için gittiÄŸini anlatıp, "Burada Şükrü Seymen beni aradı. Genelkurmay BaÅŸkanı’nın durumunun nasıl olduÄŸunu sordu. Semih Terzi’nin kendisini aradığını bazı görevler verdiÄŸini, içeriÄŸini söyleyemeyeceÄŸini söyledi. 27 saniyelik kısa bir görüşmeydi. Ben de kendisine bütün uçuÅŸların ve görevlerin iptal olduÄŸunu söyledim. Saat 23.30 sıralarında bir havacı subay geldi. SönmezateÅŸ ve Seymen’le irtibatlı olan var mı diye sordular. Görevlerin iptal olduÄŸu bilgisini söylememi istediler. Ben de daha önce uçuÅŸların iptal olduÄŸu bilgisini Seymen’e söylediÄŸini anlattım. Bununu üzerine havacı subay kızdı, telefonlarımızın toplanması talimatını verdi. Gece boyunca telefonum kullanılmış" dedi. Osman Kılıç, yargılanan sanıkların, Marmaris’e gönderilmesinin tiyatro ve kumpas olduÄŸunu iddia etti.

MAHKEME BAÅžKANINDAN SERT TEPKÄ°

Osman Kılıç, savunmasının sonunda mahkeme heyetine yönelik, "Bazı dedikodular var. Mahkeme heyetinizin müşteki avukatlarıyla yemek yediğine yönelik" dedi.

Bu sırada sanığın sözünü kesen mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sert tepki verip, "Biz mi yemek yemişiz? Bu ispatlansın bugün istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar, özür dileyerek söylüyorum, şerefsizdir" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın avukatlarından Halit Çokan ise söz alıp, "Yemin ederiz böyle bir yemek yenmedi" dedi.

Osman Kılıç’ın savunmasını tamamlamasından sonra tekrar konuÅŸan Mahkeme BaÅŸkanı EmirÅŸah BaÅŸtoÄŸ, "Savunman sırasında bize yönelik bazı ithamların oldu, bunlarını hepsini de reddediyorum" sözleriyle tepkisini sürdürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.