Sosyal Medya

Güncel

Hollanda'da 150 gündür hükümet kurulamadı

Hollanda'da 15 Mart 2017'de yapılan genel seçimler sonuçlarına göre hiçbir parti, tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşmamıştı.



Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66 (D66) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) uzun bir tatil arasından sonra müzakereler için yeniden bir araya geldi.

HÃœKÃœMET KURULAMIYOR

Toplantı sonrasında hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Başbakan Yardımcısı Gerrit Zalm, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dört partinin müzakereler için istekli olduğunu fakat hükümetin kurulmasının Ekim ayının başını bulabileceğini söyledi.

"BAZI KONULARIN ÜZERİNDE ÇOK YOL KATETMEMİZ GEREKİYOR"

CU partisi ile aralarında çok büyük farklılıklar olduÄŸunu belirten D66 lideri Alexander Pechthold ise "Göç, mülteci, küresel iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, liberal deÄŸerler gibi bazı konuların üzerinde daha çok yol katetmemiz gerekiyor. Bunun gibi zor konularda ortada buluÅŸmanın iki tarafa da faydası olmaz. Buna çözüm olarak bazı konularda bizim, bazı konularda karşı tarafın isteÄŸi üzerinde anlaşılabilir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Hollanda'da 150 gündür hükümet kurulamadı

IRKÇI WİNDERS KOALİSYONDAN UZAK

Ãœlkedeki hiçbir siyasi parti, mecliste 20 milletvekilliÄŸi ile ikinci büyük siyasi parti olan aşırı saÄŸcı Geert Wilders'in liderliÄŸindeki Özgürlük Partisi (PVV) ile koalisyon kurmak istemiyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.