Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Dişli'den mahkemede sağır numarası

15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişkin dava devam ediyor. Mehmet Dişli de suçlamaları reddetti.



Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve Ä°nfaz Kurumları kampüsünde görülen davada, çapraz sorgusu yapılan DiÅŸli, Genelkurmay Karargahında silah seslerinin yoÄŸunlaÅŸması üzerine Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, alt katlarda korunaklı bulunan yerlerden birine geçme teklifinde bulunduÄŸunu, saat 22.00 sıralarında helikopter sesi duyduklarını, 23.00 civarında da "emniyetli yere geçiyoruz" denilerek, Akar ve kendisini helikoptere bindirdiklerini anlattı.

Mehmet Dişli'den mahkemede sağır numarası
(Mehmet Dişli mahkemede savunmasını yaparken)

Akıncı Ãœssü'ne indikten sonra VIP minibüsüyle üs komutanının odasına götürüldüklerini, kendilerini getiren silahlı Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin de emir astsubayının odasına konumlandığını belirten sanık DiÅŸli, "Odaya girdiÄŸimizde Kubilay Selçuk general vardı, baÅŸka kimse yoktu. Ayaktaydı. Komutana 'HoÅŸ geldiniz.' dedi, oturduk çay söyledi. Komutan televizyonu açtırdı ve olanları takip etmeye baÅŸladık. Daha sonra Komutan 'Eve bir haber versinler. Mesainin devam ettiÄŸini söylesinler.' dedi. Ben dışarı çıktım karargahı aradım, hanımefendiye ulaÅŸmalarını ve Akıncı'ya götürüldüğümüzü söyledim. Odadayken böyle 5-10 defa telefon görüşmemiz oldu. Bunun dışında Komutan, Kubilay PaÅŸa ile konuÅŸuyor, sorular soruyor o da cevaplıyordu." diye konuÅŸtu.

Mehmet Dişli'den mahkemede sağır numarası

"TOPÇU OLDUĞUM İÇİN KULAKLARIM İYİ DUYMUYOR"

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Kubilay Selçuk'a, Akın Öztürk'ün nerede olduÄŸunu sorması üzerine, "Akın Öztürk bu iÅŸte yok" mu yoksa "Akın Öztürk bu üste yok" mu dediÄŸini bilmediÄŸini savunan sanık DiÅŸli, "Topçu olduÄŸum için kulaklarım iyi duymuyor, yüzde 40 duyma kaybı oluyor." dedi.

Sanık DiÅŸli, Orgeneral Akar'ın Kubilay Selçuk'tan Akın Öztürk'ü çağırmasını istediÄŸini, Selçuk'un da bunun üzerine odadan çıktığını anlatarak, odada kaldıkları bu sürede Akar'ın, "Karargahta konsey falan diyordun, ne oldu?" dediÄŸini, kendisinin de "Müsaade ederseniz sorayım" diyerek odadan çıktığını, Genelkurmay Karargahını arayarak özel kalemde telefonu açanlara "Konsey falan diyorlardı sorun bakalım bu adamlar neredeymiÅŸ, buraya gelsinler." dediÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.