Sosyal Medya

Dünya

Rusya: Sıcak çatışma ihtimali arttı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile Kuzey Kore arasında sıcak çatışma ihtimalinin son derece yükseldiğine işaret etti.



Lavrov, Rusya’nın Vladimir ÅŸehrinde katıldığı bir etkinlikte ABD ile Kuzey Kore arasında yaÅŸanan gerginliÄŸe iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD ve Kuzey Kore arasındaki diyaloÄŸun endiÅŸe verici boyutlara ulaÅŸtığını vurgulayan Lavrov, “ABD’nin Kuzey Kore’yi ve Kuzey Kore’nin de Guam adasını vurmaya yönelik söylemleri devam ediyor. Ä°ki ülke arasında sıcak çatışma ihtimali son derece yükseldi.” diye konuÅŸtu.

Ä°ki ülke arasında bir çatışma yaÅŸanması halinde birçok insanın hayatını kaybedeceÄŸine iÅŸaret eden Lavrov, “Bu son derece vahim sonuçlara yol açacaktır. Rusya olarak bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Kuzey Kore’nin nükleer silah bulundurmasını Rusya’nın kabul etmeyeceÄŸine dikkati çekerek “Kuzey Kore krizinin çözümü için Rusya ve Çin’in ortak olarak sunduÄŸu bazı tekliflerin deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸini düşünüyoruz.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.