Sosyal Medya

Güncel

Nedim Şener'den CHP'li Akaydın'a tokat gibi yazı

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine "tiyatro" diyen CHP'li Mustafa Akaydın'a tokat gibi bir yazı kaleme aldı.



Nedim Åžener, bugünkü yazısında 250 ÅŸehidin verildiÄŸi 15 Temmuz darbe giriÅŸimine "tiyatro" diyen CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'a tepki gösterdi.

Hanım bak bu darbe değil tiyatro!

 

Darbe gecesine dair kafalardaki her soru ısrarlı biçimde sorulmalı, gerçek ortaya çıkarılmalı. Hatta MÄ°T MüsteÅŸarı Fidan’ın ve Genelkurmay BaÅŸkanı Akar’ın yeterli önlemleri alamamasından dolayı istifaları istenmeli.

Ama bunu yaparken, olgulara gerçeklere uymayan bir biçimde “tiyatro” ya da “kontrollü darbe” laflarını ağızlarına alanlar iddianın altını tam olarak doldurmalı.

CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimi için “tiyatro” diyor ve ekliyor; “Tiyatro olmadığını ispat ederseniz ikna olurum.” “Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir” sözü ona bir ÅŸey anlatıyor mu bilmiyorum ama “tiyatro” iddiasında bulunan bunu ispatlamakla yükümlüdür.

Akaydın iddiasını temellendirmek için, “Köprüye asker çıkmış ama darbecilerin karşısına çıkmak için neden polis deÄŸil de halka çaÄŸrı yapıldı? 250 bin kiÅŸilik polis gücü darbecileri durdurabilirdi” dedi.

Ä°ÅŸte olgu ve gerçek dediÄŸim bu noktada devreye giriyor. Çünkü CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan halkı 16 Temmuz saat 00.26’da halkı sokaÄŸa çağırdı.

Koruması ÅŸehit oldu 

O saate kadar olanlara bir bakalım; saat 21.30’da darbeci askerler BoÄŸaziçi Köprüsü’nü tek yönlü trafiÄŸe kapattı. Saat 21.45’te Ä°stanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Vatan Caddesi’ndeki Emniyet binasından ayrıldı ve bir süre sonra köprüye ulaÅŸtı.

Tankların Vatan Caddesi’ne, Çevik Kuvvet Müdürlüğü önüne gittiÄŸini öğrendiÄŸinde o an görevde olan 10 bin polise telsizle silahlarını teslim etmemeye ve darbeye direnmeye çağırdı. Bir saat içinde de Ä°stanbul’da görev yapan toplam 30 bin polis darbecilere karşı göreve çaÄŸrıldı.

Köprü’ye gelen halkla beraber darbeciler direnen polisin de üzerine ateÅŸ açıldı ve Emniyet Müdürü Çalışkan’ın koruması ÅŸehit oldu. Özel Kalem müdürü de yaralandı.

F16’larla 46 ÅŸehit 

Ankara’da darbeciler daha sonra kafalarından vurduÄŸu Terörle Mücadele Dairesi BaÅŸkanı Turgut Aslan’ı saat 22.10’da Jandarma’ya çağırıp iki korumasıyla rehin aldı.

Darbeciler, direniÅŸ için hazırlık yapan polis Havacılık Dairesi BaÅŸkanlığı’nı F16’larla bombalayıp 7 polisi ÅŸehit etti. Darbeciler, direniÅŸ için hazırlık yapılan Ankara’daki Polis Özel Harekat BaÅŸkanlığı’na silahlı helikopterlerle saldırdı F16 ile bombaladı.

Tam 46 polis ÅŸehit oldu.

O gece toplam 63 polis ÅŸehit oldu.

Tamamına yakını ErdoÄŸan’ın halka çaÄŸrısından önce ÅŸehit olmuÅŸtu.

Yani polis görevinin başındaydı.

Akaydın, “Ben daha önce darbe gördüm, böyle darbe olmaz” diyor.

Evet darbe görmüş ama asıl görmediÄŸi ÅŸey, daha ErdoÄŸan çaÄŸrı yapmadan darbecilere direnen halk’tı.

O gece 180 sivil, 63 polis, 6 asker ÅŸehit olurken Mustafa Akaydın o saatlerde olan biteni televizyondan izliyor, eÅŸine “Bu darbe deÄŸil bir tiyatro” diyordu.
 
kaynak: posta.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.