Sosyal Medya

Güncel

Medyaya Bylock operasyonu

FET֒nün medya ayağına soruşturmada ByLock kullandıkları belirlenen 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi. Birgün gazetesi editörü Burak Ekici, Türkiye gazetesinin 2 ay önce yolları ayırdığı yazar Ahmet Sağırlı ve İhlas Haber Ajansı’nın yakın zamanda işten çıkardığı İstanbul istihbarat şefi Ömer Faruk Aydemir’in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin bir bölümünün daha önce yurtdışına kaçtığı tespit edildi



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik soruÅŸturma, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doÄŸrultusunda örgütün ÅŸifreli mesajlaÅŸma programı ByLock’u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan gözaltı kararı verildi. Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hâkimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi.

EÅžZAMANLI OPERASYON DÃœZENLENDÄ°

Harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, medya çalışanı 10 şüpheliyi kayıtlı adreslerinden gözaltına aldı. Polisin diğer şüphelilere yönelik arama çalışmaları sürerken, listedeki bazı isimlerin çalıştıkları kurumlardan istifa ederek emniyete teslim oldukları öğrenildi. Öte yandan listede yurt dışına firar eden medya çalışanlarının da bulunduğu ifade edildi.

BÄ°RGÃœN’ÃœN BYLOCK’ÇUSU

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, FETÖ’nün gizli haberleÅŸme ağı Bylock’u kullandığı tespit edilen Birgün gazetesi internet editörü Burak Ekici de bulunuyor. Ekici’nin 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden kısa süre önce gazetenin internet servisinde iÅŸe baÅŸladığı öğrenildi. Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarla adeta kripto olduÄŸu açıkça anlaşılan Bylock’çu Ekici’ye, gazetesi yaptığı açıklama ile sahip çıkmayacağını ima etti.

GAZETE MUHABİRİNE SAHİP ÇIKMADI

Birgün gazetesi açıklamasında, operasyonun gazetelerine yönelik olmadığını belirterek, sadece gazete avukatlarının süreci takip edeceğini ifade etti. Birgün gazetesi daha önce gözaltına alınan ve tutuklanan çalışanları Mahir Kanat ile ilgili çok sert açıklamalar yapmıştı. Operasyon kapsamında Türkiye gazetesinin yaklaşık 2 ay önce yolları ayırdığı yazar Ahmet Sağırlı da Bylock operasyonunda gözaltına alındı.

SAĞIRLI 30 YILLIK TÜRKİYE ÇALIŞANI

30 yıldır Türkiye gazetesinde yazan Sağırlı ile ilgili ilk iddia ‘Bylock’çu gazeteciler’ baÅŸlığıyla bazı internet sitelerinde yer alan listelerde çıkmış, bu iddialar üzerine Türkiye gazetesi Sağırlı’nın yazılarına son vermiÅŸti. Dün sabahki operasyonda gözaltına alınan bir diÄŸer isim ise Ä°hlas Haber Ajansı’nın yakın zamanda Bylock şüphesiyle iÅŸten çıkardığı Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžefi Ömer Faruk Aydemir.

 

 

 

 

 

 

Ä°ÅžTE YAKALANAN Ä°SÄ°MLER

Medya yapılanmasına düzenlenen Bylock operasyonunda FETÖ’nün kapatılan yayın organlarında çalışan isimlerde gözaltına alındı. Yakalananlar arasında, eski Cihan ve Zaman muhabiri Muhsin Pilgir, Cihan Haber Ajansının CumhurbaÅŸkanlığı ve BaÅŸbakanlık muhabirliÄŸi yapan, daha sonra 17-25 Aralık dönemi ayrılarak Yıldız Teknik Ãœniversitesi’nde basın danışmanlığı yapan Sait Gürkan Tuzlu, Samanyolu haber yönetmenliÄŸi yapan Cüneyt Seza Özkan, TRT eski çalışanı Yusuf Duran, Cihan bölge muhabirlerinden Mutlu Özay ve Ahmet Feyzullah Özyurt bulunuyor.

BUGÃœN’DEN VAHDET’E GEÇMÄ°Åž

Bylock kullanıcısı olduÄŸu gerekçesiyle gözaltına alınan örgütün medya yapılanmasından Mehmet Ali Ay’ın uzun yıllar FETÖ’nün yayın organı Bugün gazetesinde çalıştığı, daha sonra oradan ayrılarak Vahdet gazetesinde iÅŸe baÅŸladığı öğrenildi. Ay’ın Bugün gazetesinde çalıştığı dönemlerde imza attığı haberler incelendiÄŸinde, örgütün eÄŸitim kurumlarının faaliyetlerini takip ettiÄŸi anlaşılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.