Sosyal Medya

Güncel

Emniyette 'kanki' yasağı! Talimatname yayımlandı...

Emniyette polislerin birbirleri arasındaki hitap ve konuşma şekilleri rahatsızlık yarattı. Polislerin birbirlerine “Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım” gibi ifadelerin kullanmasından rahatsız olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, talimatname yayınlayarak bu şekilde hitaplara son verilmesini istedi.



Polislerin birbirlerine “Patron, BaÅŸkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım” gibi ifadelerin kullanmasından rahatsız olan Ankara Ä°l Emniyet Müdürlüğü, talimatname yayınlayarak bu ÅŸekilde hitaplara son verilmesini istendi.

Talimatnamede, “Devrem, Ãœst Devrem” gibi ifadelerin kullanılmasının uygun olacağı bildirilirken, konuyla ilgili ayrıca bilgilendirme semineri düzenleneeÄŸi ifade edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün talimatnamesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Åžubemiz bünyesinde görev yapan personelin aralarında hitap ÅŸekli olarak resmiyet ve hiyerarÅŸiyle baÄŸdaÅŸmayan farklı anlamlara gelen kelimeler kullandıkları ve bu kelimelerin personelin farklı yaÅŸ gruplarında olması sebebiyle problem oluÅŸturduÄŸu görülmektedir. Åžubemiz personelinin birbirlerine hitap ÅŸekli olarak Patron, BaÅŸkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım vb. baÅŸka anlamlara gelen kelimeler kullanmalarının aralarında iletiÅŸim sorunu meydana getirdiÄŸinden dolayı bunun yerine. kendisi ile aynı yıl göreve baÅŸlayan personele “Devrem”, kendisinden önce göreve baÅŸlayan personele “Ãœst Devrem”, kendisinden sonra göreve baÅŸla, personele ise “Alt Devrem” ÅŸeklinde hitap edecek olup konu ilk ilgili gerekli bilgilendirme semineri EÄŸitim Büro AmirliÄŸi tarafından verilecektir.
Söz konusu talimatla ilgili olarak birlik/büro amirlerinin herhangi bir aksaklığa mahal vermeden konunun takibini yapması. personele gerekli tebliÄŸin yapılarak tebliÄŸ tebellüğ belgelerinin istenildiÄŸinde EÄŸitim Büro AmirliÄŸine sunulmak üzere birimimizce muhafaza edilmesi ve yaÅŸanabilecek aksaklıklardan birlik/büro kalemlerinin sorumlu olacağı hususunu rica ederim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.