Sosyal Medya

Güncel

İncirlik Üssü'ne saldırı planlayan DEAŞ militanı yakalandı

Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde ABD'ye ait bir uçağı dronla düşürmeyi ve daha sonra Alevi derneklerinde kanlı eylem yapmayı planladığı açıklanan DEAŞ üyesi Rus vatandaşı Renat Bakıev yakalandı.



Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi 5 Ocak Mahallesi'nde meydana geldi. Ä°ddiaya göre, Rusya vatandaşı Renat Bakiev bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye Kilis üzerinden girerken yakalandı. Kilis Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iÅŸlem yapılan Bakiev sınır dışı edildi. Ancak Adana Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele, Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü ve MÄ°T Bakıev'in Suriye'den tekrar eylem yapmak için Türkiye'ye girdiÄŸini bu sırada da TekirdaÄŸ'da iÅŸlediÄŸi suçtan dolayı Sulh Ceza HakimliÄŸince tehdit suçundan arandığı belirlendi.

BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Terörle mücadele ekipleri Ä°stihbarat ve MÄ°T'in verdiÄŸi bilgiler doÄŸrultusunda Bakiev'in Adana'ya geldiÄŸini burada bir Alevi derneÄŸine ve Ä°ncirlik Ãœssü'nde ABD askerleri ya da uçaklarını yönelik bombalı eylem yapacağını belirledi. ÅžÃ¼pheliye yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmanın sonunda Bakiev’in kentte terör örgütü DEAÅž adına Ä°ncirlik Hava Ãœssü’ne ve Alevi derneÄŸine eylem düzenlemek için keÅŸif yaptığı bilgisine ulaÅŸtı. Bakiev, polisler tarafından yakın takibe alındı.

17-08/10/adam.png

DRONE İLE DÜŞÜRME PLANI

Renat Bakiev’in kiraladığı bisikletle birlikte 5 Ocak Meydan’ında bulunan Alevi derneÄŸindeki vatandaÅŸlara kanlı eylem yapmak için derneÄŸin çevresinde keÅŸif yaptığı belirlendi. Bakiev’in ilk eylemini Ä°ncirlik Hava Ãœssü’ne drone ile birlikte ABD’ye ait bir uçaÄŸa bombalı eylem yaparak düşürmeyi baÅŸaramadığı takdirdeyse üstte ABD’li askerlerin olduÄŸu bir yeri patlatmak olduÄŸunu tespit eden polis harekete geçti. MesajlaÅŸma programı Telegram üzerinden drone satın almak için diÄŸer terör örgütü üyelerinden 2 bin 800 lira para isteyen Renat Bakiev, bir Alevi derneÄŸine yakın bölgede keÅŸif yaparken, gerçekleÅŸen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Bakiev’in, DEAÅž terör örgütünü kabullendiÄŸi öğrenildi. Bir süre önce Suriye’de cihat adı altında Amerikalılara eylem yapmaya çalıştıklarını ancak baÅŸarısız olduklarını belirten terörist Renat Bakiev, DEAÅž terör örgütü adına eylem yapmak için Adana’da bulunduÄŸunu söyleyerek Ä°ncirlik Ãœssü’nde Amerika’ya ait bir uçağı drone ile düşürmek için keÅŸif yaptığını itiraf etti.

17-08/10/adam2.png

Kentte bulunduğu süre içinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'ndan sohbetlere katıldığı tespit edilen Bakiev, sorgusunda buradaki sohbetlere katıldığını kabul ederek, "Onlarda hilafeti savunuyor o yüzden burada olduğum sürece onların sohbetine katıldım. Abdullah Kuytul'un sohbetlerini dinledim" dediği öğrenildi.

Anadilinin yanısıra İngilizce, Arapça ve Türkçe'yi çok iyi derece de kullandığı öğrenilen Renat Bakiev, 13 gün süren sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.

ADANA/Ä°HA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.