Sosyal Medya

Güncel

'Hero' rezaleti sorumluları görevden alındı

FETÖ'cü hainin mahkemeye 'HERO' tişörtüyle gelmesiyle ilgili olarak cezaevi ikinci müdürü, bir idari personel ile üç infaz korumla memuru, açığa alındı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduÄŸu 44'ü tutuklu 47 kiÅŸinin yargılanmasına MuÄŸla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıklardan Gökhan Güçlü'nün geçen duruÅŸmaya üzerinde Ä°ngilizce'de 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle gelmesiyle ilgili baÅŸlatılan araÅŸtırmada sanık astsubay Gökhan Güçlü ve bu tişörtü kendisine gönderen ablası Bahar Güçlü hakkında 'Örgüt propagandası yapmak' suçundan dava açıldı. Bu olayla ilgili cezaevi ikinci müdürü, bir idari personel ile üç infaz korumla memuru, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla açığa alındı.

Geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimi sırasında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinden oluÅŸan 37 kiÅŸilik özel tim, 2 polisi ÅŸehit edip kaçtı. Otele saldırı düzenleyenlerden, aralarında Ä°zmir'deki ÇiÄŸli Ana Jet Ãœssü'nün imamı olduÄŸu belirtilen 'PaÅŸa' lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu'nun da aralarında bulunduÄŸu 25'i ilk yakalanarak tutuklandı. Daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile önceden aynı birlikte eÄŸitim alıp görev yapan askerlerden seçtiÄŸi Yüzbaşılar Ä°smail YiÄŸit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Åžahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, ÃœsteÄŸmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz; TeÄŸmen Muhammet Burak Ä°pek de yakalanarak tutuklandı. Firari Yüzbaşı Burkay Karatepe ise, yakalanamadı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame ile sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Suikasta teşebbüs eylemini gerçekleştirmek üzere Marmaris'e gelen 37 askeri personelin yanı sıra azmettirici ya da yardımda bulunduğu belirlenenlerle birlikte aralarında örgüt lideri Fethullah Gülen'in de bulunduğu, 3'ü firari toplam 47 kişi hakkında dava açıldı. Sanıkların, 'Cumhurbaşkanına suikast', 'Anayasayı ihlal', 'Yasama organına karşı suç', 'Hükümete karşı suç', 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olma', 'Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme', 'Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama', 'Zincirleme şekilde silahla tehdit', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret', 'Kamu malına zarar verme, mala zarar verme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali ve nitelikli yağma' suçlarından 6'şar kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılması istendi.

Geçen ay yapılan son duruÅŸmada savcı  tüm kanıtların toplandığını, sanıkların savunmalarını yaptığını ve tanıkların dinlendiÄŸini, tüm gerçeklerin ortaya çıktığını ifade ederken dosyaya iliÅŸkin esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, 1 sanık hakkında beraat isteminde bulundu, diÄŸer sanıklarla ilgili 6'ÅŸar kez ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.

TARTIŞMA YARATAN TİŞÖRTLE İLGİLİ DAVA AÇILDI

Geçen 13 Temmuz'da yapılan duruÅŸmaya sanıklardan Gökhan Güçlü'nün, üzerinde Ä°ngilizce'de 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle gelmesi tartışma yarattı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da 15 Temmuz darbe teÅŸebbüsünün yıldönümünde yaptığı açıklamayla, FETÖ üyelerinin tek tip kıyafet giymeleri gerektiÄŸini söyledi. Gökhan Güçlü'nün 'Hero' yazılı tişörtle gelmesinden sonra baÅŸlatılan soruÅŸturmada önemli geliÅŸmelerin kaydedildi. Sanık darbeci askerlerden Gökhan Güçlü ve tişörtü gönderen ablası bahar Güçlü hakkında örgüt propagandası yapmak suçundan dava açıldı. Ayrıca cezaevi ikinci müdürü, bir idari personel ile üç infaz korumla memuru da, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla açığa alındı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.