Sosyal Medya

Güncel

İsveç,Terör örgütü üyesini kurtarmak için yargıya müdahale ediyor

Barcelona'da terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Hamza Yalçın için vatandaşı olduğu İsveç devreye girdi.



Odak adlı sol görüşlü internet dergisinin editörü olan Hamza Yalçın,  Ä°sveç'te yaşıyor ve aynı zamanda Ä°sveç vatandaşı.

TUTUKLANDI, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yalçın, 3 AÄŸustos günü Barcelona'nın El Prat havaalanına indiÄŸinde, hakkında Türkiye kaynaklı bir uluslararası tutuklama emri bulunduÄŸu gerekçesiyle gözaltına alınmış sonra da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı kendisine avukat tutulduğunu ve cezaevinde diplomatlar tarafından ziyaret edilebilmesi için uğraşıldığını bildirdi.

Türkiye'nin yakalattığı Hamza Yalçın'a İsveç müdahalesi

"DEVRÄ°MCÄ° BÄ°R SOSYALÄ°ST.."

Odak dergisi de sitesinde editörünün serbest bırakılmasını isteyen bir yazıya yer verdi. Yazıda "Hamza Yalçın, Türkiye'de gerçekleÅŸtirdiÄŸi devrimci faaliyetlerinden ötürü Türkiye hükümeti tarafından iki kere müebbet hapis cezasına çarptırılmış bir sosyalisttir. Odak Dergisi baÅŸyazarı ve aynı zamanda Ä°sveç Yazarlar BirliÄŸi ile Amnesty (Af Örgütü) üyesi bir devrimcidir" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.