Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet yazarları Nuray Mert'e demediklerini bırakmadılar

Cumhuriyet yazarları Twitter'da, evrim kuramı ve müftülere nikah yetkisi yazılarının ardından kovulan Nuray Mert'e sosyal medyada sert eleştiriler paylaştı.



Sosyoloji profesörü olan Cumhuriyet yazarı Emre Kongar, mesajda, "Köşe? DoÄŸrudan satılmış medya ve denetimdeki ana akım medya yani Türkiye'nin % 95'i zaten o fikirleri savunuyor. 1 gazetede de olmayıversin!" ifadesini kullandı.

Köşe?
Doğrudan satılmış medya ve denetimdeki ana akım medya yani Türkiye'nin % 95'i zaten o fikirleri savunuyor.
1 gazetede de olmayıversin!

 

Kongar, daha sonra bir mesaj daha paylaÅŸtı ve "Ä°ktidar borazanı % 95 medyada zaten koro halinde savunulan tezlerin Cumhuriyet'te de savunulmasını istemek, demokrasi deÄŸil, faÅŸizmdir!" diye yazdı.

Ä°ktidar borazanı % 95 medyada zaten koro halinde savunulan tezlerin Cumhuriyet'te de savunulmasını istemek, demokrasi deÄŸil, faÅŸizmdir! https://twitter.com/t24comtr/status/895330380802269184 

 

'AKÄ°T VEYA YENÄ° ÅžAFAK UYGUNDUR'

Cumhuriyet yazarlarından Mine G. Kırıkkanat da, eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün Twitter'da Nuray Mert için paylaÅŸtığı "Akit veya Yeni Åžafak'a yazar.." yorumunu alıntıladı ve "Uygundur! Rahat eder, cihat dersinin yararı ve müftülük nikahının konforunu daha ferah anlatır. Ä°niÅŸte yerini bulur" dedi.

Uygundur! Rahat eder, cihat dersinin yararı ve müftülük nikahının konforunu daha ferah anlatır. Ä°niÅŸte yerini bulur. https://twitter.com/huseyinaygun62/status/895251286798602241 

 

'KORUYANA BAK, BAÄžLANTILARI ANLA'

Kırıkkanat, "Nuray Mert'i sevmem ama meÅŸru bir fikrini ifade etti diye Cumhuriyet'in Mert'i kovması tam fanatizmdir" diyen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük için de "Koruyana bak, baÄŸlantıları anla" dedi.

1-Ülkemizde toleranssızlık ve fanatizm her kesim için ciddi problemdir. Nuray Mert olayı aslında budur.

2-Nuray Mert'i sevmem ama meşru bir fikrini ifade etti diye Cumhuriyet'in Mert'i kovması tam fanatizmdir.

 

'ZIRVAYA YER YOK'

Mert'in yazılarını birçok kez eleÅŸtiren ve "Nuray Mert kapının önüne konmalı" diyen gazete yazarlarından Orhan Bursalı da Mert'in adını vermeden "Öğrencinin çaÄŸdaÅŸ teoriyi öğrenme hakkını savunmak yerine, evrimin yasaklanmasını normal karşılamak.hangi düşünce özgürlüğü? Zırvaya yer yok" diye yazdı.

öğrencinin çağdaş teoriyi öğrenme hakkını savunmak yerine, evrimin yasaklanmasını normal karşılamak.hangi düşünce özgürlüğü? Zırvaya yer yok

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.