Sosyal Medya

Dünya

En güvenilmez kimlik: Ateistler

Karar gazetesinin yayınlanan haberde ABD’de yapılan bir araştırma, dünyanın birçok ülkesinde insanların ağır suçları sadece ateistlerin işleyebileceği düşüncesinde olduğunu ortaya koydu.



Uluslararası bir araÅŸtırmanın sonuçlarına göre insanlar vahÅŸi bir suçu ancak bir ateistin iÅŸleyebileceÄŸini düşünüyor. Finlandiya, Yeni Zelenda, Ä°ngiltere, Hollanda, Avustalya, Mauritus, Hong Kong, ABD, Çin, BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Hindistan’ın da aralarında bulunduÄŸu 13 ülkede, 3256 kiÅŸi üzerinde Kentucky Ãœniversitesi’nden Will M. Gervais tarafından yapılan araÅŸtırmada, deneklere hayali bir ÅŸahsiyet örneÄŸi verilerek, bu kiÅŸinin çocukluÄŸunda hayvanlara eziyet ettiÄŸini, yetiÅŸkin olarak da 5 evsiz kiÅŸiyi öldürdüğü anlatıldı. Katılımcılara bu kiÅŸiyi ateist mi yoksa dindar bir kiÅŸilik olarak tahayyül ettikleri soruldu. Bu hayali kiÅŸinin ateist olabilceÄŸini düşünenlerin oranı dindar olabileceÄŸini düşünenlerden iki kat fazla çıktı.

ATEÄ°STLER BÄ°LE ATEÄ°STLERE GÃœVENMÄ°YOR

Findlandiya ve Yeni Zellandalılar hariç, katılımcıların çoğu ateistlerin ahlaki değerleri daha çok ihlal edebileceğini düşünüyor. Katılımcılar çocuklara cinsel tacizde bulunan papazların bile ateist olduğu kanaatinde. Her dinden kişilerin katıldığı araştırma ahlaki değerlerin oluşmasında inançların hala büyük etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Dindar olmayanların bile görüşü paylaşması dikkat çekiyor.

ARAÅžTIRMANIN ORJÄ°NALÄ° İÇİN TIKLAYINIZ 

kaynak: karar.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.