Sosyal Medya

Güncel

Emniyet'ten CHP'nin iddialarına açıklama geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü CHP'li Tezcan'ın "yeni paralel devlet" kuruluyor iddialarını çürüttü.



 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın  bugün yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarına cevap verdi.

"BAÅžKANKANLIK ULUSAL GÃœVENLÄ°K BÄ°RÄ°MÄ°"

Basın toplantısında emniyet birimlerince, FETÖ soruÅŸturmalarıyla ilgili mahkemeye sunulan bir tutanağı gösteren Tezcan, bu tutanakta, bir kiÅŸiyle ilgili emniyet birimlerine "Bu kiÅŸinin terör örgütü baÄŸlantısı var mıdır, yok mudur?" diye sorulduÄŸunu kaydetti.

Emniyetin tutanağında, söz konusu kiÅŸiyle ilgili toplanan bilgilerin "baÅŸkanlık ulusal güvenlik birimi" diye bir birime dayandırıldığını ifade eden Tezcan, "Devletin böyle bir kurumu yoktur. Veri havuzunda mahkemelerin ve savcılıkların soruÅŸturma yapmak için bilgi sordukları Jandarma Ä°stihbarat, MÄ°T, Emniyet olabilir, buralar resmi bilgi toplayacak kurumlardır. Ama görüyoruz ki yargı organları soruÅŸturma yaparken, baÅŸka bir birimden daha emniyet bilgi alıyor." diye konuÅŸtu.

Tezcan, "baÅŸkanlık ulusal güvenlik" diye bir birimin yasalarda olmadığını, bunun yasa dışı bir istihbarat toplama faaliyeti olduÄŸunu vurgulayarak, "Böyle bir örgüt kanunen kurulmuÅŸ deÄŸil. Birileri böyle bir örgüt adına bilgi topluyorsa, bilin ki bu bir özel örgüttür. Kanunen tarif edilmeyen ve özel bilgi toplayan, fiÅŸleme yapan bu örgütler hukuk karşısında suç örgütüdür. Bu tip bilgi toplama Türk Ceza Kanunu'nun 132-140'ıncı maddeleri arasında düzenlenen suçu oluÅŸturur." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de "baÅŸkanlık" diye bir kurumun olmadığını ifade eden Tezcan, AK Parti Genel BaÅŸkanı, BaÅŸbakan, İçiÅŸleri Bakanı, Adalet Bakanı ve hükümet yetkililerinden bunu açıklamalarını istedi.

Emniyet'ten CHP'nin iddialarına açıklama geldi

Ä°DDÄ°ALAR ASILSIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 'BaÅŸkanlık Ulusal Güvenlik' ibaresine iliÅŸkin yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında 'CHP'li Bülent Tezcan Belgesini Gösterdi: Yeni Bir Paralel Devlet Kuruluyor' baÅŸlığıyla verilen haberlerde, Sayın CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın bir mahkeme dosyasından aldığını öne sürdüğü tutanağı göstererek, 'BaÅŸbakanlık Ulusal Güvenlik Kurumundan Emniyetin bilgi aldığını kaydettiÄŸi ve kanunen böyle bir örgütün olmadığına' iliÅŸkin iddiaların yer alması üzerine aÅŸağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuÅŸtur.

Emniyet'ten CHP'nin iddialarına açıklama geldi

Bakanlar Kurulu'nun 14.03.2016 tarih ve 2016/8591 sayılı kararına istinaden 12.05.2016 tarihli İçiÅŸleri Bakanlığı Makamının Olur'larıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığımız bünyesinde 'Ulusal GüvenliÄŸe Yönelik Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü' kurulmuÅŸtur. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, KOM Daire BaÅŸkanlığımız bünyesinde oluÅŸturulan bilgi havuzu adli makamların taleplerine cevap vermek üzere Ä°l KOM birimlerimizin sorgulamasına açılmıştır. Habere konu olan tutanaktaki 2'nci madde de yazılı '29.09.2016 tarihinden itibaren Dairemize gönderilerek Analiz Åžube Müdürlüğümüzde toplanan FETÖ/PDY kapsamında merkez ve taÅŸra KOM birimlerimizce yürütülen soruÅŸturmalarda adı geçenleri gösterir.' ibaresiyle verinin KOM Daire BaÅŸkanlığı veri tabanında yer aldığı açıkça bellidir ve muhatabı Ä°l Cumhuriyet BaÅŸsavcılıkları ile mahkemeler tarafından bilinmektedir. Ayrıca, tutanaktaki 'BaÅŸkanlık Ulusal Güvenlik' ibaresi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı 'Ulusal GüvenliÄŸe Yönelik Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü'nün kısaltmasıdır. BaÅŸkanlık ibaresi ise KOM Daire BaÅŸkanlığını ifade etmektedir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya iliÅŸkin bilgi istemesi halinde Sayın Milletvekiline gerekli bilgiler verilebilirdi. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.