Sosyal Medya

Dünya

Alman vekil süreci provoke etmeye çalışıyor

PKK'nın faaliyetlerinin terör olmadığını savunan Alexander Neu, kendisine yönelik tepkiler üzerinden mağduriyet yaratmaya çalışıyor.



Almanya'nın aşırı solcu Sol Partisi'nden (Left Party) bir milletvekili, Türkiye'deki Konyahava üssünde konuÅŸlu Alman askerlerini NATO gezisi kapsamında ziyaret etmeden önce Alman dışiÅŸleri bakanlığından güvence talep etti.

"TÜRKİYE BENİ SUÇLUYOR"

Türk askeri üslerindeki Alman askerlerine erişim tartışmaları iki NATO müttefiki arasındaki gerilimi tırmandırmıştı.

Sol Parti milletvekili Alexander Neu, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'nin, kendisinin PKK ile baÄŸlantısı olduÄŸu yolunda "saçma" bir iddiası olduÄŸunu söyledi ve bu durumda güvenliÄŸinden endiÅŸe ettiÄŸini belirtti.

Neu "Türkiye'de çıkabileceÄŸim kesin olmalı" dedi.

PKK'NIN TERÖR FAALİYETLERİNE 'TARTIŞILIR' DEMİŞTİ

Neu geçen yıl AÄŸustos ayında Deutschlandfunk radyosuna verdiÄŸi bir mülakatta terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki faaliyetleriyle ilgili olarak, "Bunun terörizm olup olmadığı tartışılabilir." ifadelerini kullanmıştı.

ANKARA-BERLÄ°N GERÄ°LÄ°MÄ°

Türk askeri üslerindeki Alman askerlerine eriÅŸim tartışmaları iki NATO müttefiki arasındaki gerilimi tırmandırmış, Almanya, Türkiye'nin geçen ay, biri Alman 10 insan hakları savunucusunu tutuklamasının ardından vatandaÅŸlarını Türkiye'ye seyahat konusunda uyarmıştı.

SON SÖZ TÜRKİYE'NİN

Almanya DışiÅŸleri Bakanlığı, parlamento savunma komisyonun seçeceÄŸi yedi milletvekilinin Konya üssüne ziyaretinin gerçekleÅŸmesini garanti altına almak için her ÅŸeyin yapılacağını belirtti. Ancak bakanlık, buna raÄŸmen geziye kimin katılabileceÄŸi konusunda son sözün Türkiye'de olduÄŸunu söyledi.

PKK yandaşı Alman milletvekilinin Türkiye korkusu

Almanya dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer yaptığı basın toplantısında, "Ziyaretin gerçekleÅŸeceÄŸi konusunda Türk hükümetinin kesin taahhüdü var ve bu sözü tutmalarını bekleyeceÄŸiz" dedi. Temmuz ayında Almanların ziyaret talebini geri çeviren Türkiye, parlamenterlerin 8 Eylül'de bir NATO gezisi çerçevesinde Konya üssüne gelmelerini kabul etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.