Sosyal Medya

Güncel

'Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceklerini, sosyal medyada fütursuzca konuşuyorlar'

TRT Haber'deki girişimcilik programındaki 'organik hoşaf' projesiyle ilgili konuşan programın sunucusu Vatan Şaşmaz, "Problem hoşaf ismi, kulağa biraz komik gelmesinden dolayı mavraya gayet açık olması" dedi.



TRT’de yayınlanan “Bir Fikrin mi Var” yarışmasında 'organik hoÅŸaf’ projesi de finale yükselmiÅŸti. Yarışmayı ise 'hız ayarlayan kasis' projesi kazanmıştı. Sosyal medyada 'organik hoÅŸaf'a yönelik eleÅŸtiriler üzerine Vatan ÅžaÅŸmaz'dan da açıklama geldi. 'Best FM’de Ufuk Karcı’nın sunduÄŸu KonuÅŸan Türkiye programında konuya dair açıklamalarda bulunan programın sunucusu Vatan ÅžaÅŸmaz, Türkiye’nin özellikle sosyal medyada dalga geçme problemi yaÅŸadığını söyledi, “Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceklerini, sosyal medyada fütursuzca konuÅŸularak mavra yapılıyor. Maalesef birisi kırılır mı, saygı sınırını aÅŸar mı?’ kimse bunu düşünmüyor” dedi.

JÃœRÄ° KENDÄ°NDEN GAYET EMÄ°NDÄ°...

Vatan ÅžaÅŸmaz, “Jüriye sordum. Tamam baÅŸarılı bir içecek… Bu içeceÄŸin pastörize edilmeden bozulmadan raflarda saklanılabilmesi de gayet iyi… Ama emin misiniz diye. Kendilerinden gayet emindiler; ‘Hayır… Bu bir giriÅŸimcilik baÅŸarısıdır. Bu milli içeceklerimizden birini anlatmayı baÅŸarırsa, muazzam bir baÅŸarı elde eder’ dediler. Ama unutmamamak lazım. Bu programda sunulanlar bir icat, bir mucitlik hikayesi veya bir buluÅŸ ortaya çıkarma hikayesi deÄŸildir. Bu bir giriÅŸimcilik baÅŸarısıdır ve satacak bir ürün geliÅŸtirilmesidir" diye konuÅŸtu.

ÅžaÅŸmaz, "Alzheimer Çipi projesi Organik HoÅŸafa yenildi iddiaları doÄŸru deÄŸil. Her ikisi de finale kalmıştır. Sonuçta finalde kazanan ise bambaÅŸka bir proje olmuÅŸtur. Hız ayarlayan kasis projesi" dedi.

'PROBLEM HOŞAF İSMİ, MAVRAYA AÇIK'

ÅžaÅŸmaz şöyle devam etti: Ben de en nihayetinde sunucuyum. Ama göyle bir olayda da sunucunun dövülmesi de hep gelenek. Ben buna alışığım. Ama ÅŸunu unutmamak lazım. Orada hayalleri kırılan bir gıda mühendisi kızımız var. Ä°nsanların konuÅŸurken, bunu da unutmamak lazım. Problem hoÅŸaf ismi, kulaÄŸa biraz komik gelmesinden dolayı mavraya gayet açık olması.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.