Sosyal Medya

Güncel

Orta Karadeniz'de kan stokları kritik seviyede

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, bölgede yaşanan kan ihtiyacı ile ilgili açıklamada bulundu.



Samsun'da bulunan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, azalan kan bağışları sonucu bölgede kan ve kan bileÅŸenleri stoklarının kritik seviyelere düştüğünü belirterek, 'Kan bağışı' çaÄŸrısında bulundu.

Orta Karadeniz'de kan stokları kritik seviyede

Yıldırım; "Kan ve kan bileÅŸenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ãœlkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır. SaÄŸlık kuruluÅŸlarında tedavi gören hastaların kan ve kan bileÅŸeni ihtiyaçlarının sorun yaÅŸanmadan karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç vardır. Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezimizin sorumluluk sahasında Amasya, Ordu, SamsunSinop ve Tokat illeri bulunmaktadır.

SICAKLARIN ARTMASI KAN BAÄžIÅžI FAALÄ°YETLERÄ° ETKÄ°LENMÄ°ÅžTÄ°R

Bu sene Ramazan Bayramı sonrasında hava sıcaklıklarının aşırı artması Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezimizin sorumluluk sahasında sürdürdüğümüz kan bağışı kabul faaliyetlerini olumsuz etkilemiÅŸtir. Azalan kan bağışları neticesinde kan ve kan bileÅŸenleri stokları azalmıştır. Geçen sürede kan bağışlarındaki azalmanın devam etmesi neticesinde kan stokları kritik seviyelere düşmüştür. Kan stoklarımız ÅŸu an; saÄŸlık kuruluÅŸlarında tedavi gören hastalardan durumu acil olanların ihtiyaçlarını karşılamaya yeterken diÄŸer hastaların ise tedavilerinde gecikmelere sebebiyet verebilecek oranlardadır. Orta Karadeniz Bölgemizde Kan Merkezi kan stoklarının tekrar bölgedeki saÄŸlık kuruluÅŸlarında tedavi gören hastaların ihtiyaçlarını sorun yaÅŸanmadan karşılar seviyelere ulaÅŸması için vatandaÅŸlarımızı uygun oldukları en kısa zamanda kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.