Sosyal Medya

Güncel

Suikast davasında savcı isyan etti: Daha ne delili istiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının bugünkü duruşmasında eski Yüzbaşı İsmail Yiğit, iki polisin şehit edilmesiyle ilgili iddialarda bulununca savcı isyan etti: Artık yeter. Dosyada iki tane kriminal rapor var. Ne şaibesi kardeşim. Ne şaibesinden bahsediyorsun. Nasıl bir delil istiyorsunuz.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduÄŸu 44’ü tutuklu 47 kiÅŸinin MuÄŸla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

DuruÅŸmada, taleplerini sunan darbeci askerlerden Ä°smail YiÄŸit’in ÅŸehit polis memurları Nedip Cengiz Eker ile Mehmet Çetin’in ÅŸehit olmasıyla ilgili iddialarda bulunması ve ÅŸaibe olduÄŸunu ileri sürmesi Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk’in tepkisine yolaçtı

ANGELINE JOLIE Ä°LE SAVUNMA

Olay yerinde tekrar keÅŸif yapılmasını isteyen Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Ä°smail YiÄŸit, kendisine sinema sanatçısı Angeline Jolie’nin filmini, savunmasına dayanak yaptı. "Angeline Jolie’nin ’Wanted’ filmindeki gibi eÄŸitim almadım. Bizim ÅŸehit polislerden Nedip Cengiz Eker’i öldürmemiz için çatıdan ya da balkondan ateÅŸ etmemiz lazımdı. Ama hiç yüksek yere çıkmadık. Ayrıca bizim bulunduÄŸumuz yer ile ÅŸehit polis memuru arasında yüzde 25 oranında açı farkı var" dedi.

Ä°smail YiÄŸit’in iki polisin ÅŸehit olmasındaki ÅŸaibenin hala kalkmadığını ileri sürmesi üzerine, sataÅŸma olduÄŸu için müdahale eden ve sert cevap veren Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk, "Artık yeter. Dosyada iki tane kriminal rapor var. Ne ÅŸaibesi kardeÅŸim. Ne ÅŸaibesinden bahsediyorsun. Nasıl bir delil istiyorsunuz. Ölüm olaylarında iki tane kesin delil olan maddi delil vardır. Otopsi rapordur, kriminal rapordur. Mehmet Çetin’in ölümüne neden olan kurÅŸunun kalıntısında sanık Şükrü Seymen’in vücut kalıntısı bulundu. Nedip Cengiz Eker’in ölümüyle ilgili 18.10.2016 tarihinde uzmanlık raporu var. Ele geçirilen silahtan çıkan silahla hayatını kaybettiÄŸine dair. Sen daha neyin dedikodusunu yapıyorsun" dedi.

DALGA GEÇER GÄ°BÄ° FETÖ’YÃœ SUÇLADI

Ä°fadesinin bu bölümünde Ä°smail YiÄŸit de FETÖ’yü suçladı. Kendilerini suçlayan bazı belgelerdeki çeliÅŸkileri de 'kripto’ denen FETÖ üyelerinin yapmış olabileceÄŸini ileri sürdü. Åžehitlerin ölümüne yönelik bilirkiÅŸi ifadesine de Ä°smail YiÄŸit’in tepki vermesi üzerine bu kez Mahkeme BaÅŸkanı EmirÅŸah BaÅŸtoÄŸ araya girdi ve "O duruÅŸmada, siz bizim pozisyonumuza bürünmek istediniz. Bizim yapacağımızı siz yapmaya kalktınız ve duruÅŸma yarım kaldı. Biz gerektiÄŸi zamanda müdahalelerde bulunuruz. Siz iÅŸinize bakın. DuruÅŸmada bilirkiÅŸiden bizler her türlü cevabı alacaktık. Ayrıca bilirkiÅŸi gayet soÄŸuk kanlı cevaplar verdi" dedi.

17-07/17/596cc3c818c77422dc55516c.jpg
Ä°smail YiÄŸit, darbe giriÅŸimi sonrası aranırken Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde bir marketler zincirinin güvenlik kamerasına takılmıştı. Tatilci gibi davranan darbeci, daha sonra yakalanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.