Sosyal Medya

Dünya

Duterte: İnsan haklarının canı cehenneme

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile bir araya geldi.



Filipinler Devlet BaÅŸkanı Duterte, baÅŸkent Manila'da düzenlenen 50. Güney DoÄŸu Asya Ãœlkeler BirliÄŸi (ASEAN) DışiÅŸleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuÅŸtu.

"BEN SÄ°ZÄ°N MÃœTEVAZI DOSTUNUZUM"

Duterte, ABD yönetiminin Kuzey Kore'nin nükleer programından rahatsızlık duyduÄŸunu bildiklerini belirterek, "Ben sizin Güney DoÄŸu Asya'daki mütevazı dostunuzum." dedi.

Duterte: İnsan haklarının canı cehenneme

CANI CEHENNEME ÇIKIŞI

Görüşmeden önce insan hakları konusunun ele alınıp alınmayacağı sorularını cevapsız bırakan Duterte, basın toplantısında bu konuda gelen bir soru üzerine "Ä°nsan hakları mı, canı cehenneme!" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Ä°NSAN HAKLARINI KARIÅžTIRMAYIN"

Duterte sözlerini, "Polis ve askerler benim sorumluluÄŸumda öldü. Marawi'de ÅŸu anda devam eden çatışmalara uyuÅŸturucudan baÅŸka ne sebep oldu? Bu nedenle insan haklarını karıştırmayın." ÅŸeklinde sürdürdü.

BAKANLARLA GÖRÜŞME YAPTI

Duterte'nin Tillerson'un yanı sıra Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Şili, Kolombiya, Hindistan ve Avusturya'nın temsilcileri ile görüştüğü kaydedildi.
Tillerson, görüşmeden önce yaptığı açıklamada ülkesinin Filipinler'e, Marawi'yi kuÅŸatan Maute militanlarıyla mücadele için eÄŸitim, keÅŸif ve istihbarat desteÄŸi verdiÄŸini söylemiÅŸti.

Duterte: İnsan haklarının canı cehenneme

TÄ°LLERSON'DAN DESTEK MESAJI

Filipinler'in "daha önce hiç kimsenin baÅŸ etmek zorunda kalmadığı bir yolla savaÅŸan düşmana" karşı mücadelesine destek olacaklarını kaydeden Tillerson, "Durumu kontrol altına almaya baÅŸladıklarını düşünüyoruz." demiÅŸti.

Duterte: İnsan haklarının canı cehenneme

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin binlerce şüphelinin öldürülmesine yol açan uyuşturucuyla mücadelesini eleştiren insan hakları gruplarının, ABD Başkanı Donald Trump'ın da Duterte ile sıkı bağlar kurma istekliliğini eleştirmesine atıfta bulunan Tillerson, ABD'nin Filipinler'in militanlarla mücadelesine yardımında herhangi bir çelişki olmadığını dile getirmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.