Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸTRT Genel Müdürlüğü'nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiÄŸi toplantıda kendisine yöneltilen birçok soruya yanıt verirken tutuklu gazeteciler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"OBJEKTİFLİĞE ÖZEN GÖSTERİLMELİ"

Bir gazeteci, Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan tutuklu gazetecilerin rakamlarının KılıçdaroÄŸlu'na sorulduÄŸunda "Bunlar beni ilgilendirmiyor, bunlarla ilgili iddialarda bulunan birtakım dernekler var. Ben o dernekleri dinlerim." dediÄŸini aktararak nasıl deÄŸerlendirdiÄŸinin sorulması üzerine BozdaÄŸ, ÅŸunları söyledi: "Bizim hep söylediÄŸimiz ÅŸey, hükümete karşı da Türkiye'ye karşı da uluslararası çevrelerin adil ve objektif olmasıdır. Türkiye içinde siyaset yapan herkesin de deÄŸerlendirmelerinde de objektifliÄŸe özen göstermesi lazım. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun da gerçek olan konular üzerinde deÄŸerlendirme yapmasını ben hep tavsiye ediyorum.

"TWEET ATTI DÄ°YE TUTUKLANAN BÄ°R ALLAHIN KULU VAR MI?"

Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur. Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik. ÖrneÄŸin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, 'Bir tweet attı, adam tutuklandı'. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok. Ama ÅŸunu söylemesi lazım, 'Tweetinde ne dedi?' Orada bir ÅŸey söylüyor. Suç olan bir ÅŸeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor."

Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

"YÜZLERİNİN RENGİ DEĞİŞTİ"

Türkiye'ye dönük gazetecilerle veya baÅŸka insan haklarıyla ilgili konularda deÄŸerlendirme yapan kuruluÅŸların varlığına iÅŸaret eden BozdaÄŸ, sözlerine şöyle devam etti: "Adalet Bakanı olduÄŸum dönemde bunlardan bir tanesi geldi bana, elinde bir liste var. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun dediÄŸi derneklerden birinin listesi var. Ben onlara dedim ki; 'Elinizdeki listeyi tek tek konuÅŸalım.' Ä°sim veriyorlar, bizde elimizdeki bilgileri kendileriyle paylaÅŸtık. Yüzlerinin rengi deÄŸiÅŸti. Onlara hatta ÅŸunu da söyledim, 'Sizin güvendiÄŸiniz avukatlar gelsin bu dosyaları incelesinler. Size getirilen dosyaların içi nedir, ne deÄŸildir? Belli ki size bu bilgiler tam doÄŸru aktarılmıyor. Dosyalar burada gelin bakın içerisine ne var ne yok.' Hala gelecekler, göndermediler. Neden? Çünkü dosyaların içerisinde bunlara anlatılan bilgilerin yalan olduÄŸunu ortaya koyacak veriler var. O yüzden de gelmediler."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gündemdeki diğer önemli bir konu olan Almanya ile Türkiye'nin ilişkileri konusuna da değindi.

"ACABA SÄ°Z ALMANYA'DAN MI YANASINIZ?"

Almanya'nın bu konuları, karşılıklı çıkarlar esasında deÄŸerlendirmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden BozdaÄŸ, bunun medya üzerinden yapılmaması gerektiÄŸini bildirdi. BaÅŸbakan Yardımcısı BozdaÄŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na ÅŸu soruları yöneltti:"Acaba siz Türkiye'den mi yanasınız, bütün bu olup biten olaylar, tartışmalar konusunda; yoksa Almanya'dan yana mısınız? Siz, bütün bu Türkiye ile Almanya arasındaki tartışmalarda Alman hükümetini mi yoksa Türk hükümetini mi haklı görüyorsunuz? Darbecileri, Almanya'nın himaye etmesini doÄŸru mu görüyorsunuz, Türkiye'nin bunu eleÅŸtirmesini yanlış mı görüyorsunuz? PKK'ya karşı Almanya'nın tutumunu doÄŸru mu görüyorsunuz yoksa Türkiye'nin eleÅŸtirilerini yanlış mı görüyorsunuz?"

Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

"TÃœRK-ALMAN DOSTLUÄžU ZEDELENMEZ"

Alman halkı ile Türk halkı arasında çok büyük bir dostluk olduğunu anımsatan Bozdağ, gündelik siyasal tartışmalarla Alman halkı ile Türk halkı arasındaki dostlukta bir zedelenme olmayacağını kaydetti.

"PLANLI YALANLAR"

Almanya'daki insanların Türkiye'ye gelmekten çekindiğine dair haberler, yorumlar, sorularla oluşturulmak istenen kanaatlerin tamamının "planlı yalanlar" olduğunu vurgulayan Bozdağ, geçen sene temmuz ayı ile karşılaştırıldığında bu sene aynı ayda Türkiye'ye gelen Alman turist sayısında 20 bin civarında bir artış olduğunu bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.