Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı dolgu sahasını inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgusu sahasında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.



Memleketi Rize'de bulunan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Güneysu ilçesi Merkez mahallesindeki evinden öğle saatlerinde çıktı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Güneysu ilçe merkezinde yapımı süren Recep Tayyip ErdoÄŸan Ãœniversitesi EÄŸitim ve GeliÅŸtirme Vakfı Konakları inÅŸaatını ziyaret etti. Burada inÅŸaat işçileri ile fotoÄŸraf çektiren ve yetkililerden inÅŸaat hakkında bilgi alan ErdoÄŸan, ardından Rize’nin Pazar ilçesine geçerek Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgu sahasında incelemelerde bulundu. Åžantiyede dolgu çalışmaları ile ilgili brifing alan ErdoÄŸan’a UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak ve İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu eÅŸlik etti.

17-08/06/erdo2.Jpeg

VATANDAÅžLARLA SOHBET ETTÄ°

Konut inÅŸaatı incelemeleri sonrası ÅŸantiye alanından ayrılan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yol kenarında bekleyen vatandaÅŸların ve kendisini selamlamak isteyen kalabalıkla bir süre sohbet etti. VatandaÅŸlarlar da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a sevgi gösterisinde bulundu.

17-08/06/erdo3.Jpeg

TÃœRKÄ°YE'DE Ä°KÄ°NCÄ° OLACAK

Rize’nin Pazar ilçesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye’de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak. Yaklaşık 100 milyon tonluk dolgu kullanılacak projede pist boyu 3 bin metre, pist eni 45 metre olacak. 4 bin 500 metrekare alanda inÅŸa edilecek havalimanı sahile paralel inÅŸa edilecek.
Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hitap etmesi planlanan havalimanı inşaat tekniği ile de dünyadaki benzerleri arasında Avrupa'da 1., dünyada 3. olma özelliğine sahip olacak. Deniz üzerinde inşa edilecek bir hava limanı olmasına rağmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. Havalimanının 750 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

17-08/06/erdo4.Jpeg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.