Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de terör örgütü PYD karşıtı gösteriler

Halep'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Azez, Cerablus ve Bab ilçesinde terör örgütü karşıtı gösteriler düzenlendi.



Cuma namazından sonra Azez ilçe merkezinde toplanan binlerce Suriyeli, terör Ã¶rgütü PKK/PYD'nin Azez ve Mare ilçesine yönelik saldırılarını kınayarak örgütün iÅŸgal ettiÄŸi Arap topraklarından çekilmesini istedi.

Ellerinde "devrim" bayraklarıyla meydanı dolduran Suriyeliler, üzerinde ''Tek seçeneÄŸimiz PYD'ye askeri operasyonların yapılması'', ''PYD sadece çocukları öldürüyor'', ''PYD, Araplar, Türkmenler, Çerkesler ve Kürtler sizin eylemlerinize raÄŸmen kardeÅŸtir'', ''PYD, iÅŸgal ettiÄŸin Arap toplarından çekil'', ''Kandil'in teröristlerini, Arap topraklarından çıkartın'', ''PYD, iÅŸgal ettiÄŸin toprakların bedelini ödeyeceksin'', ''Fırat Kılıcı, PKK ve PYD'nin iÅŸgal ettiÄŸi köylerimizi geri al'', ''PYD ÅŸeytandır" ve ''PYD, çocuklarımızı öldürüyor" yazan Arapça, Ä°ngilizce ve Türkçe dövizler taşıdı.

Suriye'de terör örgütü PYD karşıtı gösteriler

"PKK SALDIRILARINDA HER GÜN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR"

Gruptakiler, ''PYD, Kandilden getirdiÄŸin köpeklerini al ve bölgeden çekil'', ''Fırat Kalkanı güçleri ile Özgür Suriye Ordusu, PYD'yi bölgeden çıkartın'' ÅŸeklinde slogan attı.

Azez'deki göstericilere hitaben konuÅŸma yapan imam hatip Muhammed AkkaÅŸ, ''PYD, iÅŸgal ettiÄŸin Arap topraklarından çekil. Åžimdi çekilmezsen yarın senin için geç olabilir. Ey PKK, saldırılarında her gün çocuklar ölüyor. Bunun bedelini ödeyeceksin bir gün, bugün çok uzak deÄŸil'' dedi.

Gösteriye katılan Velid El Mahmud, ''Talebimiz, PYD'nin iÅŸgal ettiÄŸi Arap topraklarından çekilmesidir. PKK/PYD Suriye'deki halk devrimine ihanet ederek Arap kentlerine saldırarak iÅŸgal etti. Fırat Kalkanı ve Fırat Kılıcından, PYD'nin iÅŸgali altındaki toprakları almasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

"TOPRAKLARIMIZ PYD Ä°ÅžGALÄ° ALTINDA"

Azez'deki gösteriye katılan Milad EÅŸ Åžahabi, ''Åžu anda Halep'in kuzeyindeki toprakları PYD'nin iÅŸgali altındaki halk, örgüt karşıtı gösteriler düzenliyor. Suriyelilerin kanı deÄŸerlidir. Suriyelileri öldüren ve yerlerinden eden her kimse o katildir.'' diye konuÅŸtu.

Bu arada Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun operasyonlarıyla terör örgütü DEAÅž'tan kurtarılan Cerablus ve Bab'ta da terör örgütü PKK/PYD karşıtı gösteriler düzenlendi.

Diğer yandan Cerablus ile Bab'ta da PKK/PYD karşıtı gösteriler düzenlendi. Gösterilerde PYD'nin işgal ettiği topraklardan çıkması istendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.