Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cülere 'badem rengi' kıyafeti!

FETÖ'den yargılanan sanıkların giyeceği "tek tip" kıyafetler işyurtlarında dikilecek. Tekstil atölyelerinde badem kurusu rengindeki kıyafetlerin üretimine başlanacak



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tutuklu yargılanan FETÖ  mensuplarına duruÅŸmalarda tek tip kıyafet giydirilmesi önerisinin ardından Adalet  Bakanlığı kapsamlı bir çalışma baÅŸlattı. Yapılan çalışmalara Adalet Bakanlığı  Ä°ÅŸyurtları Kurumu Daire BaÅŸkanlığı yetkilileriyle ceza infaz kurumlarında görevli  tekstil atölyesi ÅŸefleri ve tekstil mühendisleri de katıldı.

Yapılan toplantılarda Türkiye'nin iklim ÅŸartlarına daha uygun  olacağından duruÅŸma elbiselerinin alpaka kumaÅŸtan üretilmesi gündeme geldi.

Farklı renk seçeneklerinin yanı sıra gömlek ve pantolonlu takım ile  önü fermuarlı tulum olmak üzere 2 tip örneÄŸin masaya yatırıldığı çalışmalarda,  tutuklu FETÖ sanıklarına gömlek ve pantolonlu tek tip kıyafetin giydirilmesinin  uygun olacağı görüşü ağırlık kazandı.

RENGÄ° BADEM KURUSU

Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi Ä°ÅŸyurtlarındaki tekstil atölyelerinde  dikimi yapılması planlanan söz konusu kıyafetlerin modellerinin deneme amacıyla  dikimine baÅŸlandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda tutuklu sanıklara tek tip kıyafet  giydirilmesi yönünde karar alınırsa iÅŸyurtlarındaki mahkumlarca üretilecek badem  kurusu rengindeki yaklaşık 50 bin kıyafet, FETÖ sanıklarının bulunduÄŸu  cezaevlerine gönderilecek.

ERDOÄžAN GÃœNDEME GETÄ°RMÄ°ÅžTÄ°

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe  giriÅŸiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen anma etkinliÄŸinde yaptığı  konuÅŸmada, FETÖ sanıklarının mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduÄŸu gibi tek tip  elbise giymelerini gündeme getirmiÅŸti.

O tarihte Adalet Bakanlığı görevini yürüten BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir  BozdaÄŸ da tutuklu yargılanan FETÖ'cülere tek tip kıyafet önerisine iliÅŸkin "Åžimdi  bir adım atacağız. Kapsamı daha henüz kesinleÅŸtirmedik. Åžu anda çalışmamız  sürüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.