Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Görmez rektör oluyor iddiası

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ayrılan Mehmet Görmez'in Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin rektörü olacağı iddia ediliyor.



EmekliliÄŸini isteyerek Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'ndan ayrılan Mehmet Görmez'in yeni görevinin netleÅŸtiÄŸi iddia ediliyor.

İSLAM ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜ OLACAK İDDİASI

Görmez'in, TBMM’de 2015 yılında kuruluÅŸ yasası çıkan Türkiye Uluslararası Ä°slam, Bilim ve Teknoloji Ãœniversitesi’nin rektörü yapılacağı belirtiliyor.

TEK KARAR VERÄ°CÄ° OLACAK

KuruluÅŸ hazırlıkları hızlanan üniversitenin kurucu rektörü olacak Görmez’in, tüm bölüm ve kadroların kurulmasıyla ilgili tek karar verici olacağı belirtiliyor.

ÜNİVERSİTENİN ÖRNEK OLMASI PLANLANIYOR

İslam Üniversitesi Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim yapacak, Müslüman ülkelerden de öğrenci kabul edilecek. Üniversitenin tüm İslam dünyası için örnek olması planlanıyor. Üniversitenin El Ezher benzeri olacak ancak onun da ötesinde farklı bir model oluşturulması gündemde.

İSLAM ALİMLERİ DE GÖREV ALACAK

Yurtdışından öğrenci kabul edecek olan üniversitede alanında uzman yabancı İslam alimleri de görev alacak. Suriye'deki savaş nedeniyle Şam ve Halep'ten Türkiye'ye iltica eden 100'ün üzerindeki İslâm âlimi akademisyenler de, üniversite bünyesinde değerlendirmesi planlanıyor.

Üniversite, akademik çalışmaların yanında dini istismar eden DEAŞ, FETÖ, Boko Haram gibi örgütlerle de fikri düzeyde mücadele edecek. Aynı zamanda mezhep çatışmalarına da çözüm üretilmeye çalışılacak.

Üniversitenin öncelikli amacı dünya genelinde yetişmiş din adamı eksiğini kapatmak ve dinin eksik veya yanlış yorumlayacak yapı ve örgütlerin hareket alanlarını kapatmak olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.