Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün filmci sorumlusu fotoğraflarına 'montaj' dedi

Darbe girişiminin beş numaralı ismi olduğu iddia edilen "sivil sorumlu" yapımcı Nurettin Oruç, Akıncı Üssü'nde olduğuna dair fotoğraflara "montaj" dedi.



FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe giriÅŸiminin beÅŸ numaralı ismi olduÄŸu belirtilen "sivil sorumlu" yapımcı Nurettin Oruç, Akıncı Ãœssü'nde olduÄŸuna dair fotoÄŸraflara "montaj" dedi.

SAVUNMA YAPTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın üçüncü celsesi tamamlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davanın öğleden sonraki kısmında, darbe girişiminin beş numaralı ismi olduğu belirtilen Nurettin Oruç savunma yaptı.

''ASIL DARBE BANA OLDU''

Oruç, bir müddet MEB'de öğretmenlik yaptığını, ardından bu meslekten istifa edip film şirketinde çalışmaya başladığını söyledi.

Birçok proje gerçekleÅŸtirdiklerini anlatan Oruç, "15 Temmuz'dan öncede bir proje için çalışmalar yapıyorduk. Darbe giriÅŸimi nedeniyle proje tamamlanamadı. Asıl darbe bana oldu, 15 Temmuz'da film koptu" ifadelerini kullandı.

Ä°ddia edildiÄŸi gibi FETÖ yöneticisi olmadığını, darbe giriÅŸimi yönetmediÄŸini öne süren Oruç, bunu ispat edecek delillerin de bulunmadığını savundu. 

''MONTAJ YAPMAK ZOR DEĞİL''

Oruç, iddia edilen darbe toplantıları sırasında ABD'ye gidip gelmediğini, yaptığı seyahatlerin iş için olduğunu öne sürerek, Mart ve Haziran ayında 3 kez işiyle alakalı olarak düzenlenen fuar ve festivallere gittiğini savundu.

Oruç, Akıncı Ãœssü'nde kendisiyle ilgili görüntünün olmadığını, iddianamede bir adet fotoÄŸrafın bulunduÄŸu, onun da kendisi olduÄŸundan tam emin olmadığını belirterek, "Bir yapımcı olarak bakmam lazım. Montaj yapmak çok zor deÄŸil"dedi.

Oruç'un savunmasının tamamlanmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme BaÅŸkanı Selfet Giray, sanık Oruç'a, "Darbe giriÅŸiminin olduÄŸunu görüyorsun, vahim olaylar yaÅŸanıyor. Sen 16 Temmuz sabahı saat 08.00'da kalkıyorsun ve böyle riskli bir iÅŸe neden kalkışıyorsun?" sorusunu yöneltti.

Oruç, "Benim meslektaÅŸlarım zaten oradaydı ve çalışıyorlardı. Kameramanlar, muhabirler. Benim de gitmem normal" cevabını verdi.

CEVAP VEREMEDÄ°

Giray'ın, "Neden kendi aracını ya da ÅŸirketin aracını kullanmıyorsun ve neden ÅŸirketten kimse yok? Böyle bir günde otostop yaparak ya da otobüsle böyle bir ÅŸeye kalkışmak risk deÄŸil mi?" ÅŸeklindeki sorusuna Oruç cevap veremedi.

''BEN DEĞİLİM''

Giray, Oruç'un Akıncı Ãœssü'ndeki 143. Filo'da güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini duruÅŸma salonundaki dev ekrana yansıttı. FotoÄŸraflara bakan Oruç, "Bana kısmen benziyor ama ben deÄŸilim. Çünkü ben orada deÄŸildim. DiÄŸer fotoÄŸraf da bana benziyor ama o da ben deÄŸilim" yalanına sarıldı.

BaÅŸkan Giray'ın, "Kemal Batmaz, Harun BiniÅŸ ve siz gösterilen fotoÄŸraflara benziyor diyorsunuz. Bu nasıl bir tesadüf?" diye sorması üzerine Oruç, "Bana kurulmuÅŸ bir komplo bu. Böyle görüntülere ürün yerleÅŸtirmek, kiÅŸi yerleÅŸtirmek çok basit. Sanki Ergenekon ve Balyoz sürecini yeniden yaşıyor gibiyiz" karşılığını verdi.

Giray, "Sürekli buna senaryo diyorsun. Peki bu senaryoyu yazan adamlar senin oraya geleceÄŸini nereden biliyordu da seni oyuna dahil etti?" ÅŸeklinde soru yöneltti.

Oruç ise, "En başından planlanmış deÄŸil bu. Reklamlar yapıldıktan sonra taÅŸlar yerine koyuldu" dedi. DuruÅŸmanın bugünkü celsesi tamamlandı. Yarın Nurettin Oruç'un çapraz sorgusuna devam edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.