Sosyal Medya

Dünya

Almanya'daki 3.5 milyon Türk çatışmadan rahatsız!

Almanya’nın Türkiye politikasını değerlendiren Prof. Dr. Faruk Şen, "Almanya, Türk hükümetine kızıp Türk halkını, Türk sanayicileri ve turizmcileri cezalandırıyor' dedi.



1961 yılında işçi göçüyle Almanya’ya giden sayıları 2017 yılı başında 3,2 milyonu bulan Almanyalı Türklerde huzursuzluk her geçen gün artıyor. Almanya’nın Türkiye’ye karşı yaptırımlarının her geçen gün daha sertleÅŸmesi ve Alman halkının yüzde 91’nin Türkiye’ye bakışının olumsuz olması  Almanyalı Türkleri büyük ölçüde etkiliyor.
Günlük yaÅŸamlarında Türkiye’ye yönelik rahatsız edici sorularla karşı karşıya kalan insanlarımız bir yandan içinde yaÅŸadıkları ülkelere yönelik saygısını sürdürmek isterken  diÄŸer taraftan da geldiÄŸi ülkeye karşı olan baÄŸlılığını sürdürmek istiyor.

Konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirme yapan, Prof. Dr. Faruk Åžen, bu geliÅŸmelerin en çok Türkleri rahatsız ettiÄŸine dikkat çekerek ÅŸunları söyledi;

"Türkiye’ye yönelik 6 yaptırımla ortaya çıkan Almanya, Avrupa BirliÄŸi ülkelerini de tam anlamıyla yanına alarak Türkiye politikasını sertleÅŸtiriyor. Son olarak Türkiye’nin AB üyelik süreci çerçevesinde planlanan ödemeleri durdurmanın yanında, Gümrük BirliÄŸi’nin yenilenmesi konusundaki giriÅŸimleri de durdurma kararı aldı. Türkiye, uzun zamandır Gümrük BirliÄŸi’nin yenilenmesi beklentisi içerisindeydi.

TÜRKİYE'Yİ GÜMRÜK BİRLİĞİ ÜZERİNDEN CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu yılın ortalarında baÅŸlayıp 2019 yılının ilkbaharında tamamlanması beklenen “Gümrük BirliÄŸi’nin güncellenmesi süreci”, üç ana baÅŸlıkta Türkiye’yi ilgilendiriyordu. AB karar alma süreçlerinde Türkiye’nin yer bulamaması, Serbest Ticaret AntlaÅŸmaları ve karayolu kotaları gibi meselelerde Türkiye’nin beklentileri büyüktü. Gümrük BirliÄŸi, imzalandığı günden beri pek çok konuda Türkiye’nin aleyhine uygulamalar getirmiÅŸtir. Bu kriz sebebiyle Almanya da Türkiye’yi Gümrük BirliÄŸi üzerinden cezalandırmaya devam ediyor.

 

HÃœKÃœMETE KIZIP TÃœRK HALKINI CEZALANDIRIYORLAR

Buna ek olarak Alman DışiÅŸleri Bakanlığı’nın duyurusundan sonra, Alman sigorta ÅŸirketleri, turlarla Türkiye’ye gelecek olan Alman turistlerin seyahat sigortalarının primlerini artırdı. Bu olumsuz geliÅŸmenin sonucunda, bu yıl Türkiye’ye gelen Alman turist sayısının 2 milyon sınırını geçmeyeceÄŸini düşünebiliriz. BaÅŸta Almanya’daki Türkler olmak üzere, Avrupalı Türkler Türkiye’ye gelerek bu açığı kapatabilirler.

Özetle Almanya tarihinde ilk defa Türkiye’ye karşı çok sert uygulamalar getiriyor. Bu geliÅŸmeler Türk-Alman dostluÄŸuna büyük ölçüde zarar verecek düzeydedir. Almanya, Türk hükümetine kızıp Türk halkını, Türk sanayicileri ve turizmcileri de çok sert cezalandırıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.