Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz'da 'Devletimin bana ihtiyacı var' diyen binbaşı şehit düştü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK'lılarca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 'Devletimin bana ihtiyacı var' diyen Jandarma Binbaşı Ümit Çelik şehit oldu.



Şehit Binbaşı Çelik'in ailesinin oturduğu Beylikdüzü Kazım Karabekir Caddesi'ndeki evinin bulunduğu site Türk bayrakları ile donatıldı.

Åžehit babası Saadettin Çelik, "Ä°stifasını hazırlamıştı; ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına. Çocukları buraya getirdi. Dediki: 'Baba devletin bugünün de devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım'. Ä°stifasını geri aldı. Gitti görevine baÅŸladı" dedi.

TAZÄ°YELERÄ° AÄ°LESÄ° KABUL ETTÄ°

Site bahçesine kurulan çadırda ÅŸehidin babası Sadettin ve kardeÅŸi Sezer Çelik taziyeleri kabul etti. Jandarma Binbaşı Ãœmit Çelik'in babası Sadettin Çelik, "Åžehidimiz 12 Mart 1978'de doÄŸdu. Ä°lk görev yeri Şırnak'tı, 2 yıl burada görev yaptı. Daha sonra Ankara'da 6 yıl görev yaptı. Ankara'dan sonra Van'a tayini çıktı. 2 yıl Van'da çalıştı. Van depremi dolayısıyla tayin hakları çıktı geldi AÄŸrı'ya. AÄŸrı'da 2 yıl kaldı. AÄŸrı'dan tayini çıktı Suruç'a. 2 yıl da Suruç Ä°lçe Komutanlığı yaptı. Suruç'ta görevi bitti Lice'ye tayini çıktı. Malum tayinler, birbirini takip eden tayinler.

Hainlerin (FETÖ'yü kastederek) yaptığı tayinler. Buna artık isyan etti. 'Baba ben mahkemeye vereceÄŸim' dedi. Mahkemeye verdi. EÄŸer mahkeme sonuç vermeseydi o AÄŸustos'ta istifa edecekti. Ä°stifasını hazırlamıştı ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına. Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: 'Baba devletin bugünün de devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım'. Ä°stifasını geri aldı. Gitti görevine baÅŸladı. Ä°lk 20 günlüktü 5 ÅŸehit verdi. Åžunu söylemiÅŸti bana: 'Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece ÅŸehitlerimizin intikamını almak istiyorum" diye konuÅŸtu.

5_70

 

"BÄ°R ÃœMÄ°T GÄ°DER BÄ°N ÃœMÄ°T GELECEK Ä°NÅžALLAH"

OÄŸluyla ÅŸehit olmadan bir gün önce telefonda konuÅŸtuÄŸunu söyleyen Sadettin Çelik, "En son ÅŸehit olmadan bir gün önce konuÅŸmuÅŸtum. Göreve çıkmadan önce bana telefon ederdi, duamı almak için. En son görüşmemizde sesinde sanki 'ben ÅŸehit olacağım' gibi bir ÅŸeyi vardı. Ä°stiyordu, Cenab-ı Allah istediÄŸini nasip etti. Rabbime şükürler olsun. Ãœzgünüm. Ãœmit gibi birini kaybettim ama sevinçliyim bir ÅŸehit babası oldum. Yüce Rabbim devletimizi, milletimizi korusun. CumhurbaÅŸkanımızın tez tez deÄŸindiÄŸi bir ÅŸey var der ki: 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eÄŸer uÄŸrunda ölen varsa vatandır'. Bir Ãœmit gider bin Ãœmit gelecek inÅŸallah" ifadesini kullandı.

3 ÇOCUK BABASIYDI

2016 yılından beri Lice 1'inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik, öğretmen eşi Nesrin çocukları Yiğit Göktürk (11), Nazlı Hilal (8) ve 7 aylık kızları Göksu Reyhan ile birlikte Babaeski'de oturuyordu.

 

4_95

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.