Sosyal Medya

Güncel

Ä°ran, ABD'yi BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e ÅŸikayet etti!

İran, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin geçen ay yürürlüğe koyduğu yeni yaptırımların nükleer anlaşmayı ihlal ediyor olduğu gerekçesiyle ABD'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde şikayet etti.



Tahran yönetimi, geçen ay aldığı yeni yaptırım kararı nedeniyle Washington'ı BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ne ÅŸikâyet etti. Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani, yeni yaptırımların tarihi nükleer anlaÅŸmanın bazı bölümlerini ihlal ettiÄŸini söyledi.

Ä°ran ve ABD'nin de dahil olduÄŸu 5+1 ülkeleri 2015'te tarihi bir nükleer anlaÅŸma imzalamış ve nükleer programın iliÅŸkin bir dizi ÅŸartı kabul etmesi karşılığında uluslararası yaptırımların kaldırılmasını öngörüyordu. Ancak seçim kampanyasından beri bu anlaÅŸmayı eleÅŸtiren ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetimi, geçen ay balistik füze programındaki rollerini gerekçe göstererek Ä°ranlı altı firmaya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, söz konusu yaptırımları BM Güvenlik Konseyi'ne ÅŸikâyet eden Tahran'ın ABD'ye karşı baÅŸka bir dizi önlem daha açıklaması bekleniyor. Ä°ran medyası dün, CumhurbaÅŸkanı HASAN Ruhani'nin bu kararları ilgili bakanlıklara yakın zamanda ileteceÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.