Sosyal Medya

Dünya

Merkel'in yaptırım talebine AB'den olumsuz cevap

Türkiye ile Almanya arasındaki krizde Berlin'in, Ankara'yı AB'ye hedef gösterdiği mektuba Brüksel'den ilk cevap geldi.



AB Komisyonu'nun günlük basın toplantısında, Almanya'nın Türkiye'yle Gümrük BirliÄŸi'nin güncelleÅŸtirilmesi çalışmalarının askıya alınması ve Türkiye'ye katılım öncesi fonların dondurulmasını istediÄŸine iliÅŸkin iddialar gündeme geldi.

TÃœRKÄ°YE Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ° GEREKLÄ°

Sözcü Carlos Martin Ruiz De Gordejuela AB'nin Türkiye'yle iliÅŸkisinin devam etmesinin son geliÅŸmeler çerçevesinde gerekli olduÄŸunu, katılım fonlarıyla reformlar, temel haklar, hukukun üstünlüğü gibi alanlara odaklanıldığını söyledi.

Gordejuela, Türkiye ile iÅŸbirliÄŸinin AB'nin çıkarlarına uygun olduÄŸunu kaydetti. Gordejuela, "Finansmanı durdurmaya iliÅŸkin her türlü karar, Türkiye ile iliÅŸkilere yönelik genel yaklaşımımız ve Türkiye'deki AB'li lehtarlar için muhtemel sonuçlar göz önünde bulundurularak alınmalı. Avrupa Komisyonu, son geliÅŸmeler ışığında Türkiye ile iÅŸbirliÄŸinin gerekli olduÄŸunu düşünüyor" dedi.

"MALÄ° YARDIMLARI KESÄ°N"

Türkiye'ye verilen katılım öncesi yardımların da gündeme getirildiÄŸi mektupta, demokrasi ve hukukun desteklemesinin hedef alınması talep edilirken, "Ä°htiyaç duyulduÄŸu takdirde Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'ye mali yardımı durdurmayı gündemine alması gerektiÄŸi" savunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.