Sosyal Medya

Güncel

Endonezya'daki Müslüman ve Budist toplumundan İsrail'e tepki

Endonezya'nın önde gelen Müslüman ve Budist toplumunun kanaat önderleri İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ihlallerine tepki gösterdi.



Endonezya'nın Müslüman sivil toplum kuruluÅŸlarından Muhammadiyah Cemaatinin Merkez Yürütme BaÅŸkanı Dadang Kahmad AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail’in Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin kabul edilemez olduÄŸunu belirterek, "Uygulanan tutumu Muhammadiyah olarak sert bir ÅŸekilde kınıyoruz." dedi.

Mescid-i Aksa’ya ibadetini yapmak isteyen herkesin rahatça girebilmesi gerektiÄŸini ifade eden Kahmad, "Ä°srail askerlerinin Filistin halkına gerçekleÅŸtirdiÄŸi müdaheleler sonucu yaralanan ve ölenler oldu. Ä°srail’in bu durumunu yakından takip ediyoruz. Burada insan hakları ihlali söz konusudur." diye konuÅŸtu.

"İnsan haklarını ihlale giriyor"

Nahdlatul Ulema BaÅŸkanı Aizzudin Abdurrahman da Ä°srail’in takındığı tavra sert tepki göstererek, "Ä°srail’in Mescid’i Aksa’da yaptığı ihlalleri kınıyoruz. Bu tutum kesinlikle insan haklarını ihlale giriyor. Dinler için sembol olan Mescid-i Aksa’da her dinden insanlar gibi Müslümanların da rahatça ibadetlerini yerine getirme özgürlükleri bulunuyor. Bu özgürlük Ä°srail tarafından engellenemez." dedi.

"Mescid-i Aksa’da olanlar insanlık bakımından kesinlikle kabul edilemez’"

Endonezya'da faaliyet gösteren ve merkezi Japonya'da bulunan Budist sivil toplum kuruluÅŸu Nichiren Shoshu DerneÄŸinin BaÅŸkanı Suhadi Sendjaja, Mescid-i Aksa’da Müslümanların Ä°srail'den gördüğü muamelenin insan haklarına aykırı olduÄŸunu söyledi.

İnsan haklarının ihlal edildiğini vurgulayan Sendjaja, şunları kaydetti:

"Her insanın hür iradesi vardır. Bu irade zorlamalarla insanın elinden alınamaz. Biz Budistler olarak, tüm dini gruplarla insanlığın birleÅŸmesi, hoÅŸgörünün geliÅŸmesi ve Ä°srail’in yaptığı gibi gerilimlerin tekrar yaÅŸanmaması iÅŸ birliÄŸi yapmaya her zaman hazır olacağız." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.