Sosyal Medya

Güncel

Trump oğluna Rusya için baskı yapmış

Donald Trump Jr.’nin Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüşmesine ilişkin yanıltıcı açıklamasının babası ABD Başkanı Donald Trump tarafından "dikte edildiği" iddia edildi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın, oÄŸlu Donald Trump Jr.’a Rus bir avukatla görüşmesine iliÅŸkin yanıltıcı olduÄŸu belirtilen açıklamayı hazırlattığı iddiası ortaya atıldı.
 
Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Trump G-20 Zirvesi kapsamında Almanya’nın Hamburg kentinde iken oÄŸlunun Rus hükümeti ile iliÅŸkisi bulunduÄŸu idda edilen Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüştüğü bilgisi basına sızdırıldı. BaÅŸkan Trump’ın danışmanları, bunun üzerine oÄŸul Trump'ın kendisinin bir açıklama yapması gerektiÄŸini gündeme getirdi.
 
Washington Post, danışmanların Trump Jr. ile Rus avukat arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktığında Beyaz Saray’ın açıklamalarının yanlış olmaması açısında bu ÅŸekilde hareket etmenin daha doÄŸru olacağını düşündüklerini yazdı. Gazetenin iddiasına göre, Hamburg’dan Washington’a dönüş yolunda Trump, oÄŸluna, görüşmenin Rus çocuklarının Amerikalılarca evlatlık edinmesine yönelik olduÄŸu yönünde bir açıklama yapmasını istedi.
 
OÄŸul Trump’ın açıklamasının New York Times gazetesine yapıldığına iÅŸaret edilen Washington Post'un haberinde, "Trump tarafından dikte edilen bu açıklamanın" yanıltıcı olduÄŸunun ortaya çıktığı kaydedildi.
 
Gazetede, Trump’ın oÄŸlu Rus avukat Veselnitskaya ile görüşmeyi avukatın elinde babasının rakibi Hillary Clinton ile ilgili önemli bilgilerin bulunduÄŸuna yönelik bir elektronik posta aldıktan sonra kabul ettiÄŸi iddiası yer aldı.
 
Washington Post’a konuÅŸan Trump’ın bir danışmanı ise bu adımın gereksiz olduÄŸunu ve Trump’ın oÄŸlunun bu konuya müdahil olmaması gerektiÄŸini belirtti.
 
Ä°smi açıklanmayan danışman, “Åžimdi birileri çıkıp onun (Trump) yanıltmaya kalkıştığını savunabilir. Bazıları çıkıp baÅŸkan sizin tüm doÄŸruları söylemenizi istemiyor diyebilir.” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan söz konusu iddiaların Trump’ı yasal olarak riske soktuÄŸu belirtiliyor.
 
Rusya’nın ABD seçimlerini etkilediÄŸi iddiaları uzun süredir ABD’de tartışma konusu iken Rusya soruÅŸturmasına Özel Yetkili Savcı olarak eski Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) Direktörü Robert Mueller atanmıştı.
 
Adalet Bakanı Jeff Sessions da isminin Rusya soruÅŸturmasında anılması üzerine ,kendisini soruÅŸturmadan çekip Mueller’i görevlendirmiÅŸti.
 
AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.