Sosyal Medya

Güncel

Kreşte şiddetin ses kaydı eline geçen anne şikayetçi oldu

Adapazarı'nda bir kreşte 2.5 yaşındaki kız çocuğuna şiddet uygulandığı ses kaydı eline geçen anne 30 yaşındaki Neslihan Gökmen, polise şikayette bulundu. Kreşteki güvenlik görüntüleri incelendi, soruşturma başlatıldı. Bakanlık da kreşi incelemeye aldı.



Adapazarı Orta Mahallesi’ndeki ÇeÅŸme Meydanı Caddesi’nde oturan Neslihan Gökmen, 2.5 yaşındaki kızını 4 ay önce özel kreÅŸeÿverdi. ÇocuÄŸuna ÅŸiddet uygulandığını kreÅŸteki duyarlı bir öğretmenin çektiÄŸi ses kaydını dinleyince öğrenen anne Neslihan Gökmen, polise giderek kreÅŸ sahiplerinden ÅŸikayetçi oldu. Görüntülerde kreÅŸ sahiplerinin ceza olarak bir odaya kilitlediÄŸi çocuÄŸun yalvarlamalarına aldırış etmedikleri, ayrıca sözlü tehditlerle korkuttukları ortaya çıktı.

"KIZIM SÖYLÜYORDU AMA İNANMIYORDUM"

Anne Neslihan Gökmen, darp sırasında alınan ses kaydında kızının çığlıklar atıp yardım istediÄŸinin duyulduÄŸunu ifade ederek, "Kızım Sakarya’da bulunan Adapazarı ilçesinde bir tane özel kreÅŸe gidiyordu. Kızım daha önce bana orayla ilgili ÅŸikayetlerde bulundu ama ben 2.5 yaşında diye hiç bir ÅŸekilde inanmadım ona. Bu ÅŸikayetler, darp, kızma, bağırma gibi ÅŸikayetlerdi. ’Seni çöpe atarım, seni buralara kilitlerim’ gibi ÅŸeylerdi. ÇocuÄŸumun piskolojisi alt üst oldu. Ben çocuÄŸumu oradan aldıktan sonra vicdanlı bir anne bana ulaÅŸtı. Ses kaydı çekmiÅŸ, çocuÄŸum oradan bağırıyor ’Ne olur, çok üşüyorum. Beni buradan çıkarın kilitli kaldım’ diye. Kilitleyip ceza vermiÅŸler. Bu havada nasıl üşür çocuk bilmiyorum, benim çocuÄŸum ısıyı da soÄŸuÄŸu da çok iyi ayırt eden bir çocuk. Son zamanlarda yıpranmış bir ÅŸekildeydi, öğretmen ismi duyunca çılgına dönüyordu" dedi. KreÅŸ sahiplerinin kızlarını darp ettiÄŸini öne süren Gökmen, ÅŸunları söyledi:

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEYE CESARETİM YOK

"Yüzünü sıkmışlar. Kolunun üzerinde morluklar vardı, sıkmışlar. Odaya kilitlemiÅŸler, ceza vermiÅŸler. Bunları sordum, 'Uyku uyumuyor diye ceza verdik, biz böyle terbiye veriyoruz’ dediler. ÇocuÄŸuma anne-babasından baÅŸka kimse ceza veremez. UlaÅŸabildiÄŸim tüm ailelere ulaÅŸtım, mesaj attım. Çekilen ses kaydını paylaÅŸtım. 'Evet benim çocuÄŸum da bunları söylemiÅŸti, ben inanmadım' dediler. Küçücük çocuk bunlar. Biz gitmek istemiyoruz, bize bağırıyorlar diye söylüyorlarmış ama aileler inanmamış. Åžikayetçi olduk her yere baÅŸvuru yaptık. Sabahın erken saatlerinde polisler tarafından kreÅŸten görüntüler alınmış. Ä°zlemeye içim el vermiyor. Zaten mahfoluyorum, kendimden geçiyorum. Görüntüleri izlemeye cesaretim yok. Cezalarını çekene kadar her yere ÅŸikayetlerim devam edecek. Bunlar vahÅŸi insanlar, bizim bakmaya kıyamadığımız çocuklarımıza onlar vahÅŸice ÅŸiddet uyguluyorlar. Buradan herkese sesleniyorum, bugün benim çocuÄŸuma oluyor, yarın baÅŸkalarının kine daha kötüsü olabilir."

Annenin ihbarı üzerine polis kreşteki güvenlik görüntülerini incelemeye alarak kreş sahipleri Z.G ve E.G hakkında soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da kreş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak kurumla ilgili inceleme başlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.