Sosyal Medya

Güncel

Telefonda 'bomba' dedi uçuş 4.5 saat ertlendi

THY'nin İstanbul-Hakkari uçağında telefonla konuşurken ''bomba'' kelimesini kullanan yolcu, kabin ekibini alarma geçirdi. Bomba araması yapılan uçak 4,5 saat sonra havalandı.



Türk Hava Yollarının Ä°stanbul-Hakkari uçağına binecek olan M.Ö., telefonla konuÅŸurken "Bomba" kelimesini kullanması üzerine gözaltına alındı. THY uçağı boÅŸ bir alana çekilerek bomba araması yapıldı. Bomba aramasının ardından THY uçağı yaklaşık4,5 saat gecikme ile kalktı.

UÇAK 4,5 SAAT GECİKMELİ HAVALANDI

Türk Hava Yolları'nın Ä°stanbul-Hakkari seferini yapacak uçağı, bir yolcunun telefonla konuÅŸurken "Bomba" kelimesini kullanması üzerine 4,5 saat gecikmeli havalandı. Saat 08.55'te havalanması planlanan Türk Hava Yolları'nın Hakkari uçağı yolcu alımını tamamladı.

ŞÜPHELENİNCE KABİN EKİBİNE HABER VERDİLER

Airbus 319 tipi uçakta bulunan 37 yaşındaki M.Ö. adlı erkek yolcu da uçak yerdeyken arkadaşıyla telefonda konuşmaya başladı. M.Ö.'nün, "Koruculuk sınavını kazandım. Sana bomba bir haber. İşi bırakıyorum" dediği öğrenilirken, sadece bomba kelimesini duyanlar durumu kabin ekibine bildirdi.

 

UÇAĞIN KALKIŞI ERTELENDİ

Olayın kaptan pilota iletilmesi üzerine THY uçağının kokpit ekibi de kalkışı erteledi. Kaptan pilot durumu güvenlik güçlerine iletti. Ardından polis ekipleri uçaÄŸa gelerek M.Ö.'yü araÅŸtırdı. Tüm yolcular ve kabin ekipleri uçaktan boÅŸaltılırken valizler ve yolcuların eÅŸyaları prosedür gereÄŸi X-RAY cihazından geçirildi ve uçak arandı. M.Ö. yapılan araÅŸtırmaların üzerine serbest bırakılırken, uçak 4,5 saat gecikmeli olarak Hakkari'ye havalandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.