Sosyal Medya

Güncel

Akın Öztürk'ün telefon konuşmaları ortaya çıktı!

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün üste görevli askerlerle yaptığı telefon konuşmaları ek klasörlere girdi...



15 Temmuz darbe giriÅŸimi davası sanıklarından eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve eski YAÅž üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ün, darbecilerce serbest bırakılan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’la sanık eski General Mehmet DiÅŸli’nin Ã‡ankaya Köşkü’ne gitmesinden sonra yaptığı telefon konuÅŸmaları ilk kez ortaya çıktı. 

Akıncı davasının ek klasörlerindeki bilgilere göre 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin yönetildiÄŸi Akıncı Hava Ãœssü’nde rehin tutulan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, 16 Temmuz Sabahı yanında darbeci eski Tümgeneral Mehmet DiÅŸli ile birlikte saat 08.26’da Ã‡ankaya Köşkü’ne geldi. Eski YAÅž üyesi Orgeneral Akın Öztürk ise kendi ifadesine göre, Akar’ın talimatıyla üsste kaldı. Öztürk’ün Çankaya Köşkü’ne gitmek için verdiÄŸi çaba daha önce basına yansımıştı. Ancak iddiasına göre Akar’ın “Sen burada kal, ben seni helikopterle aldırırım” dediÄŸi Öztürk, helikopter gönderilmeyince kendisi bir helikopterle Çankaya Köşkü’ne gitmeye çalışmış, helikoptere ateÅŸ açılması ve helikopterin de kalkamaması üzerine üstte görevli askerlerle yaptığı telefon görüşmeleri basına yansımamıştı. Ä°ÅŸte bu görüşmeler, davanın ek klasörlerinde ÅŸu ÅŸekilde yer aldı:

BAÅžBAKAN'IN EMRÄ° VAR

- Akın Öztürk: Ali F-4’ler Ankara’nın üzerinde dolaşıyor.

- Başçavuş Ali: Evet komutanım.

- Öztürk: Sizin kontrolünüzde değil mi bunlar?

- Ali: Evet komutanım.

- Ã–ztürk: Åžimdi şöyle, ben Nihat PaÅŸa ile görüştüm. BaÅŸbakan ve Genelkurmay BaÅŸkanımızın emri var. Buradan bir helikopterle BaÅŸbakanlığa gitmek durumdayız biz, yanımda 2. BaÅŸkan filan var. Onu alacağım, tamam mı hayatım. O nedenle uçaklara talimat vermeniz lazım bizim geçiÅŸimize müsaade etsinler.

- Ali: Komutanım şu anda mevzi komutanımız operasyonda kendisini telefona verebilirim.

- Öztürk: Ver, ver ver hayatım ver.

‘2. BaÅŸkanı da götüreceÄŸim’

- Albay Yalçın: Albay Yalçın.

- Öztürk: Bu olaya müdahale etmek için buraya geldim.

- Yalçın : Evet komutanım.

- Öztürk: Genelkurmay BaÅŸkanı’nı sabah bir helikopter ile gönderdik.

- Yalçın: Evet komutanım.

- Öztürk: Ben buradaki işleri derdest edip onun bulunduğu yere gidecektim, Başbakanlığa gidecektim.

- Yalçın: Evet komutanım.

- Öztürk: O Nihat PaÅŸa’yı, BHM’yi filan aramış böyle böyle, müsaade edin gelsin diye. Fakat biz iki kere teÅŸebbüs ettik ikisinde de ateÅŸ ettiler bize.

- Yalçın: Evet komutanım.

- Öztürk: Åžimdi buna ihtiyaç var, bir helikoptere müsaade etmeniz lazım buradan. Buradaki sorumluların müsaadesini alırsam 2. BaÅŸkan, Genelkurmay 2. BaÅŸkanı’nı da alıp götüreceÄŸim.

- Yalçın: Anladım komutanım.

‘Rapor var götüreceÄŸim’

- Öztürk: Aynen böyle bak, Başbakan da Genelkurmay Başkanı da rica etti onlardan. Fakat dinlemediler, size talimat verdiler mi, vermediler.

- Yalçın: Evet komutanım.

- Öztürk: E be gördün mü ya, oradan ara, ÅŸeyi ara, HASAN Hüseyin Generali ara ÅŸeyi Nihat Gökmen’i ara.

- Yalçın: Evet komutanım, konuşuyorum ben kendileriyle.

- Öztürk: Lütfen beni bekliyorlar, iki saatten beri, üç saatten beri kalkamadım, bir de en sonunda mermiyi yedik.

- Yalçın: Komutanım, ben ileteceğim, size ulaşacağım.

- Öztürk: Sağol, ama çok önemli Başbakan da söyledi, Genelkurmay Başkanı da iki kere söyledi. Oldu mu ve beni bekliyorlar şu anda.

- Yalçın: Anlaşıldı komutanım.

- Öztürk: Buradan götüreceğim, rapor var oraya anladın mı hayatım.

- Öztürk: Tamam mı hayatım.

- Yalçın: Komutanım, telefonunuzu alayım, ben BHM ile konuşayım, size dönelim komutanım.

'AKIN PAÅžA'YA Ä°ZÄ°N VER DEDÄ°'

EskiÅŸehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na baÄŸlı Hava Savunma Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Nihat Kökmen, tanık sıfatıyla verdiÄŸi ifadesinde de ÅŸunları anlattı:

“Akın Öztürk telefonda bana, ‘Nihat, uçakları uzaklaÅŸtırın, biz YaÅŸar PaÅŸa ile direk Çankaya’ya, BaÅŸbakan’a gideceÄŸiz’ dedi. Ben de bunları duyunca cevap vermeden kapattım. Sonra hava almak için 15-20 dakika sonra dışarı çıkacakken komuta merkezinden bir alt kata inmiÅŸtim ki arkamdan Korgeneral KadıoÄŸlu’nun emir subayı gelerek, ‘Komutanım bir telefon var, bakar mısınız?’ diye söyleyince kimin aradığını sordum. Tümgeneral DiÅŸli’nin aradığını söyledi. Telefonu aldım. Kendisi bana ‘Genelkurmay BaÅŸkanı’nın emri olduÄŸunu, Akın PaÅŸa’ya müsaade etmemizi ve Akın PaÅŸa’nın helikopterle ayrılmasını engellememizi istedi’. Ben de cevap vermeden yine telefonu kapattım. Akın Öztürk’ün ve Tümgeneral DiÅŸli’nin komuta merkezini aradığı telefon numarası 0 530 (...)’dır. Aynı gün saat 13.30 civarı aynı telefon hattından komuta grubunun bulunduÄŸu hemen arkamızdaki 4111 nolu telefondan Åžanver Komutanın emir astsubayı Ömer tarafından Genelkurmay BaÅŸkanı’nın aradığı söylenerek, telefon bana uzatıldı. Telefonda Genelkurmay BaÅŸkanı bana hitaben, ‘Nihat, Akın - YaÅŸar konusunu çözün’ dedi, baÅŸka bir ÅŸey söylemedi, telefon kapandı.”

KAYNAKMÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.