Sosyal Medya

Güncel

Ankara Valisi: Suriyeli provokasyonu yapan ajanlar var

Ankara Valisi Ercan Topaca, kentte Suriyelilerin yoğun olduğu bölgelerde halkı provoke eden 8 yabancının sınır dışı edildiğini söyledi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Topaca baÅŸkanlığında Ankara'da bulunan mültecilere iliÅŸkin toplantı gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, başkentte yaşayan mültecilerin sorunları ve bunların çözümüne yönelik önerilerin tartışıldığı bildirildi.

Toplantıya vali yardımcıları Kemal Karadağ, Süleyman Hürrem Aksoy ve Bilal Bozdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Polatlı, Beypazarı kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın yanı sıra mahalle ve köy muhtarları ile diğer yetkililer katıldı.

Açıklamada, Vali Topaca'nın toplantıdaki değerlendirmelerine de yer verildi.

Topaca, son dönemde mültecilerle ilgili çıkan sorunları anımsatarak, kamuoyunda birtakım yanlış ve kasıtlı bilgilerin yayıldığını gördüklerini söyledi.

Ankara Valisi: Suriyeli provokasyonu yapan ajanlar var

"SURÄ°YELÄ°LERE MAAÅž BAÄžLANMADI"

AltındaÄŸ ve Mamak'ta yaptıkları toplantılarda, bir vatandaşın "Suriyelilere neden maaÅŸ baÄŸlanıyor?" yönünde bir soru sorduÄŸunu aktaran Topaca, "Devletimizin Suriyelilere bir maaÅŸ baÄŸladığı yok. VatandaÅŸlarımızda öyle bir algı oluÅŸturulmaya çalışılıyor. Bu kasıtlı olarak oluÅŸturulmaya çalışılan bir algı. Hukuken de mümkün deÄŸildir. Sadece ulusal ve uluslararası yardım kuruluÅŸları tarafından kiÅŸi başına verilen bir ücret söz konusu. Ama bunun kaynağı devletimiz deÄŸil. Kaldı ki bu yardım da tüm Suriyelileri kapsamıyor. Muhtarlarımızdan istirhamımız, bu tür konular bir ÅŸekilde gündeme geldiÄŸinde vatandaÅŸlarımıza anlatmanızdır." açıklamasında bulundu.

Bütün yardımların Suriyelilere geldiÄŸine iliÅŸkin haberler yayıldığına da dikkati çeken Topaca, bunun doÄŸru olmadığını, devletin önceliÄŸinin kendi vatandaÅŸları olduÄŸunu ifade etti.

Suriyelilere ait iş yerlerinin geç saatlere kadar açık kaldığıyla ilgili şikayetler aldıklarını ve bu konuda gerekli ikazların yapıldığını vurgulayan Topaca, bu iş yerlerinde Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan ürünlerin 31 Temmuz'a kadar toplanarak imha edileceğini belirtti.

Eğitim çağına gelmiş her Suriyeli çocuğun okullara alındığını bildiren Topaca, bu çocukları iyi birer insan olarak yetiştirip, insanlığa kazandırmanın kendilerinin de görevi olduğuna işaret etti.

Ankara Valisi: Suriyeli provokasyonu yapan ajanlar var

"SEKİZ KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ"

"Son dönemde Yenimahalle, Mamak ve AltındaÄŸ ilçelerimizde yaÅŸanan sorunların arkasında mahallelerimizin içine kadar gelip dolaÅŸarak halkımızın arasına fitne sokmaya çalışan yabancı ajanlar ve misyonerler var." bilgisini paylaÅŸan Topaca, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bunları iyi teÅŸhis edelim, gerekirse polisimize, jandarmamıza, kaymakamımıza, belediye baÅŸkanımıza ihbar edelim ve biz de gereÄŸini yapalım. Geçen hafta içerisinde Suriyelilerin yoÄŸun olduÄŸu AltındaÄŸ tarafında yakaladığımız sekiz kiÅŸiyi sınır dışı ettik. Bunlar çok iyi niyetlerle buraya gelmiyorlar. Bunlar, devletimizin Suriyelilere maaÅŸ vererek kendi vatandaşımızı maÄŸdur ettiÄŸi ÅŸeklindeki yalanları kamuoyunda yaymak suretiyle Türk-Suriyeli konusunu kaşıyarak, hatta bu yalanları yanlarında çalıştırdıkları bizim insanımıza yaydırarak bu iÅŸi yapıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Bu konuda herkesin milli bir duruÅŸ sergilemesini istiyorum."

Ankara Valisi: Suriyeli provokasyonu yapan ajanlar var

"SOSYAL MEDYAYA DEĞİL, RESMİ KANALLARA İTİBAR EDİN"

Sosyal medyada kasıtlı olarak yayılmak istenen yalan haberler konusunda da uyarılarda bulunan Topaca, devletin resmi kanalları dışında yayınlanan haberlere inanılmamasını istedi.

Topaca, sosyal medyada, "Yenimahalle Demetevler Parkı'nda Irak Türkmenleri ile mahalle sakinleri arasında yaÅŸanan kavgada önce bir kiÅŸinin öldüğünün yer aldığını, sonra da bu sayının 140 kiÅŸiye kadar çıkartıldığını" belirtirken, ancak söz konusu olayda ölen kimsenin bulunmadığını hatırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.