Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Tillerson'a yanıt!

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un dezenformasyon yaptığını söyledi.



Tillerson'ın Kuzey Kore tehdidinin artmasının sorumlusu olarak Rusya ve Çin'e işaret etmesine yanıt veren Klintseviç, ABD'li bakanın nesnel gerçeklikleri gözardı ederek dezenformasyon yaptığını vurguladı.

'ABD, KRÄ°ZÄ°N SÃœRMESÄ°NÄ° Ä°STÄ°YOR'

"Bu tamamen anlaşılmaz bir tutum. Bu düzeydeki bir kiÅŸinin nesnel bilgilere sahip olmaması imkansız. Tillerson, Rusya ve Çin'in Kuzey Kore'nin nükleer programına finansal destek vermediÄŸini çok iyi biliyor" diye devam eden Klintseviç, uluslararası toplumun dikkatini diÄŸer sorunlardan baÅŸka yöne çekmek isteyen ABD'li yetkililerin Kuzey Kore krizinin sürmesi için bu ÅŸekilde hareket ettiÄŸinin altını çizdi.

'KRİZ ABD TARAFINDAN ÇIKARILDI'

Rus senatör, Kuzey Kore krizinin ABD tarafından yapay olarak çıkarıldığını sözlerine ekledi.

NE OLMUÅžTU?

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesiyle ilgili bir açıklama yayınlayan Tillerson, "Kuzey Kore'nin nükleer silah geliÅŸtirme programının ekonomik destekçileri olan Rusya ve Çin, bölgesel ve küresel istikrara yönelik giderek artan tehdidin tek sorumlusu" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.