Sosyal Medya

Güncel

Türk şirketten Almanya Büyükelçiliği'ne icra takibi

Almanya Büyükelçiliği binasının bir kısımda tuvalet ve banyo tadilatı yapan inşaat firması, iş bitiminin ardından Büyükelçiliğin sözleşmede yer alan paranın büyük bir kısmını ödemediği gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.



Ä°nÅŸaat firması ve Almanya BüyükelçiliÄŸi, Kavaklıdere’de bulunan Büyükelçilik binasının A ve B Bloklarının tuvalet ve banyolarının tadilat yapılarak yenilenmesi için, 2015 yılında sözleÅŸme imzaladı. Firma avukatı TuÄŸba Gürsoy’un iddiasına göre, iÅŸ 2016 yılında tamamlandı ve Büyükelçilik sözleÅŸmede yer alan iÅŸ bedeli karşılığında firmaya bir kısım para ödedi. Ancak geri kalan 119 bin TL, yapılan iÅŸin uygunluk testinden geçmediÄŸi gerekçesiyle ödenmedi.

FÄ°RMAYA ULUSLARARASI TELÄ°GAT USULLERÄ° ENGELÄ°

Avukat TuÄŸba Gürsoy, Büyükelçilikle ilgili itilafın giderilmesi için muhatap bulamadıklarını, bunun üzerine 2016 AÄŸustos ayında Ankara 7. Ä°cra Müdürlüğü’ne baÅŸvurarak icra takibi baÅŸlattıklarını belirterek, "Almanya BüyükelçiliÄŸi baÅŸka bir ülke sayıldığı için tebligat, uluslararası tebligat usullerine göre yapılıyor. Tebligat önce Adalet Bakanlığı Halkla Ä°liÅŸkiler Dairesine gönderiliyor. Buradan DışiÅŸlerine gönderilen tebligat, tercümesi ile birlikte inceleniyor. Uygun bulunursa BüyükelçiliÄŸe gönderiliyor. Biz ÅŸu anda tebligatın BüyükelçiliÄŸe ulaşıp ulaÅŸmadığını dahi bilmiyoruz. Bürokratik iÅŸlemler nedeniyle ÅŸirket maÄŸdur oluyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.