Sosyal Medya

Güncel

Müşerref: 2002'de Hindistan'a nükleer saldırıyı değerlendirdim...

Pakistan'ın eski devlet başkanı Pervez Müşerref, 2002 yılında Hindistan'a nükleer saldırı gerçekleştirmeyi değerlendirdiğini fakat misilleme yapılacağı korkusuyla vazgeçtiğini söyledi.



Dubai'de yaşayan 73 yaşındaki Pervez, iki ülke arasında ilişkilerin kötüye gittiği dönemde ‘nükleer eşiğin aşılma tehlikesi' bulunduğunu anlattı.

'UYKUSUZ GECELER GEÇİRDİM'

Müşerref, Yeni Delhi'de Hindistan Parlamentosu'na düzenlenen ve 14 kişinin öldüğü saldırının ardından gerilimin yükseldiği zamanlarda, yıkıcı etkisi olacak silahı kullanıp kullanmama kararını vermeye çalışırken ‘uykusuz geceler' geçirdiğini dile getirdi.

Japon gazetesi Mainichi Shinbun'a göre Müşerref, ne Pakistan'ın ne de Hindistan'ın o dönemde füzelerinde nükleer başlığı olduğunu, bu yüzden fırlatmaya hazırlamanın iki gün süreceğini belirtti.

Savaş başlıklarının füzelere uygun hale getirilmesini isteyip istemediğine dair soru karşısında Müşerref, "Biz bunu yapmadık ve Hindistan'ın da yapmadığını düşünüyoruz, Allah'a şükür" diye yanıt verdi.

kaynak: sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.