Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Özkan'a flaş belleği kimin verdiği ortaya çıktı

İçinde FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği askerlerin bulunduğu flash belleğin Tuncay Özkan’a nasıl ulaştığı ortaya çıktı.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu grup toplantısında 2007 yılında o dönem gazeteci olan CHP Milletvekili Tuncay Özkan’a gelen bir flash bellekten bahsetmiÅŸ içinde FETÖ’cülerin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına ait isimlerin olduÄŸunu söylemiÅŸti. 

Bu açıklamaların ardından Özkan söz konusu flash belleği savcılığa teslim etmişti.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu’na tanık olarak ifade veren Özkan ifadesinde gizemli flash belleÄŸin yıllar önce kendisine nasıl ulaÅŸtığını anlattı.

GÄ°ZEMLÄ° ESKÄ° HAKEM KÄ°M?

2007 yılında gazetecilik yaptığı dönemde Ä°zmir Havalimanı’nda yanına birinin geldiÄŸini ifadesinde anlatan Özkan ÅŸunları söyledi;

“Eski bir futbol hakemi olduÄŸunu söyleyen, ismini ÅŸu an hatırlamadığım biri birden yanıma gelerek elinde silahlı kuvvetlerdeki fetullahçı örgütlenme ile ilgili çok önemli bir belge olduÄŸunu, içindeki bilgilerin ÅŸifreli olduÄŸunu ve çözülemediÄŸini bunu vermek istediÄŸini söyledi”

Olayın 24 Nisan 2007 tarihinde olduÄŸunu anlatan Özkan, tarihi tam olarak hatırlamasının sebebini ise, o tarihte Ä°zmir’de Cumhuriyet Mitingi düzenlendiÄŸi için olduÄŸunu söyledi.

30’UN ÃœZERÄ°NDE ŞİFRELENMÄ°Åž DOSYA

Bu eski hakeme kartını verdiÄŸini ve Ä°stanbul’a geldiÄŸinde kendisini aramasını söylediÄŸini anlatan Tuncay Özkan şöyle konuÅŸtu;

“Yaklaşık 10 gün sonra Ä°stanbul’a geldi ve beni aradı. Kendisiyle Mecidiyeköy’de bulunan S… otelin önünde buluÅŸtuk. Daha önce konuÅŸtuÄŸumuz gibi bana bir adet flash belleÄŸi verdi. 

Söz konusu dijital materyali o dönem sahibi olduÄŸum Kanaltürk televizyonun bilgi iÅŸlem biriminde çalışan arkadaÅŸlarla beraber incelediÄŸimizde 30’un üstünde ÅŸifrelenmiÅŸ dosya olduÄŸunu gördük”

FÄ°ÅžLEME DOSYALARI

Şifreli dosyalardan 10 tanesini açabildiklerini diğerlerini açamadıklarını söyleyen Özkan şu ifadeleri kullandı;

“AçabildiÄŸimiz dosyalarda hatırlayabildiÄŸim kadarıyla çoÄŸunluÄŸu havacı olmak üzere Fetullahçı örgütlenmeye mensup çoÄŸunluÄŸu havacı astsubay olan ÅŸahısların kiÅŸisel bilgileri, baÄŸlı oldukları abilerin bilgileri, örgüt mensup ÅŸahısların himmet verme durumu, ÅŸahıslar hakkında yapılan yorumlar, örgüte mensup olmayan ÅŸahıslar hakkında yapılan ahlaki durum fiÅŸlemeleri ÅŸeklinde tasniflenmiÅŸ bir kısım excel formatında belgeler vardı”

“BÄ°ZZAT Ä°LKER BAÅžBUÄž’A VERDÄ°M”

Belgeleri inceledikten sonra içindeki bilgilerin önemli olduğuna karar verdiğini söyleyen Özkan şöyle devam etti;

“Gerekli iÅŸlemlerin yapılması için Ankara’ya Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na giderek dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Ä°lker BaÅŸbuÄŸ’a bizzat verdim. 

Kendisi de ÅŸu an adını hatırlamadığım istihbarattan sorumlu general rütbesinde bir ÅŸahsı makamına çağırarak gerekli iÅŸlemlerin yapılması için verdi. Ayrıca kendisi benzer bilgileri içeren baka bir flash belleÄŸin Ä°zmir ilinden kendilerine önceden ulaÅŸtırıldığını bana söyledi”

BELGELERÄ°N KOPYALARI NEREDE?

Tuncay Özkan ayrıca ifadesinde bu flash belleÄŸi Ä°lker BaÅŸbuÄŸ’a teslim etmeden önce birer kopyasını kendisine aldığını ancak 2008 yılında gözaltına alındığı sırada evinde, iÅŸ yerinde ve arÅŸiv deposunda arama yapıldığını ancak bu belgelerin kayıtlarda olmadığını söyledi. 

Söz konusu kopyaların nerede olduÄŸuna dair bir araÅŸtırma yapacağını söyleyen Özkan, “Fetullahçı emniyet ve yargı mensupları tarafından yok edilip edilmediÄŸini bilmiyorum” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.