Sosyal Medya

Güncel

Alman firmalarla ilgili kritik açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Alman firmaları takibe aldığı iddiası üzerine Alman şirketlerin yöneticileriyle buluştu. Bakan Zeybekçi de toplantının ardından bilgi verdi.



Türkiye ile Almanya arasındaki gergin süreç devam ederken, geçtiÄŸimiz günlerde, Türkiye'nin 680 Alman ÅŸirketini gerekçesiyle kara listeye aldığı iddiası yayıldı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan bu iddaları reddederken, Almanlar'ın bir açıklama daha geldi. Almanya İçiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Tobias Plate, Türkiye'nin, teröre destek verdiÄŸinden şüphelendiÄŸi yaklaşık 700 Alman ÅŸirketinden oluÅŸan listeyi geri çektiÄŸini açıkladı.

Söz konusu iddialar üzerine BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman ÅŸirketlerin yöneticileriyle sabah saatlerinde bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de toplantı ardından açıklama yaptı.

'HİÇ KİMSEDEN RAHATSIZLIK GELMEDİ'

Son zamanlarda hiçbir tabanı olmayan, mesnetsiz bazı iddialarla, Türk-Alman ekonomik iliÅŸkileriyle ilgili olumsuz bir hava oluÅŸturulmaya çalışıldığını ifade eden Zeybekci, "Türkiye'de Alman ÅŸirketlerine rahatsızlık verecek bir uygulama olmadı. Åžirketlere tek tek, kendilerine bu ÅŸekilde bir ÅŸey yansıyıp yansımadığını sorduk. Hiç kimseden bu ÅŸekilde bir rahatsızlık gelmedi." diye konuÅŸtu.

Zeybekci, Başbakan Yıldırım'ın Alman şirketlerinin yöneticileriyle bir toplantı yapmak istediğini şirketlere ilettiklerini, onların da bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

'YÃœZDE 100 TÃœRK FÄ°RMASI MUAMELESÄ°'

Åžirketlerle gerekli istiÅŸarelerin yapıldığını, ÅŸirketlerin önerilerinin dinlendiÄŸini anlatan Zeybekci, "Türkiye'de, yüzde 100 Türk firması ÅŸeklinde muamele gören Alman yatırımlarının, ülkelerinde baÅŸlarına gelmeyen hiçbir ÅŸeyin baÅŸlarına gelmesi mümkün deÄŸildir. Türkiye global bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, bu olumlu diyaloğun diğer tüm yatırımcılarla devam ettirileceğini dile getirdi.

KAYNAKHABER7, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.