Sosyal Medya

Güncel

Darbeci askerler bizi keklik gibi vurdu

FETÖ'nün darbe girişiminde, Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen 15 Temmuz gazisi Sessiz, "Silahların namlularını bize çevirdiler ve keklik gibi vurdular. Yanımdakiler tek tek yere düşüyordu.” dedi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması tamamlandı.

Ä°stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza Ä°nfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruÅŸmada söz alan tutuklu sanık eski astsubay Asım Özdemir, 6. Motorlu Piyade Alay Komutanı eski Albay Nebi Gazneli’nin 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi öncesinde alayda denetleme yaptığını ve bütün personeli birliÄŸe çağırdığını emrettiÄŸini söyledi.

Yaşananların darbe girişimiyle ilgili olduğunu düşünemediğini iddia eden Özdemir, beraat talebinde bulundu.

Darbe giriÅŸiminden haberinin olmadığını savunan tutuklu sanık eski astsubay Ali Kazanpınar, “Taksim’e giderken yolda ateÅŸ açıldı. AteÅŸ açana normalde ateÅŸle karşılık verilir, ama biz o an kimseye ateÅŸ açmadık. Bölük komutanımızın emriyle geri döndük.” sözleriyle savunma yaptı.

15 TEMMUZ GAZÄ°LERÄ° DÄ°NLENDÄ°

Tutuklu sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından, duruÅŸmada 15 Temmuz gecesi Taksim’de çıkan olaylarda yaralanan gazilerin, tanık sıfatıyla ifadelerine baÅŸvuruldu.

Söz alan maÄŸdurlardan 15 Temmuz gazisi Emre Sessiz, darbe giriÅŸimini öğrendikten sonra Taksim’e gittiÄŸini belirterek, “Kandırılarak bu iÅŸe sürüklenenleri ayrı tutuyorum. Terör saldırısı bahanesiyle çıkanları kastediyorum. Ben orada üniformalı teröristleri gördüm. Orada hiçbir vatandaşın elinde silah, bıçak yoktu. EÄŸer ki linç etmek isteseydik silaha bıçaÄŸa da gerek yoktu. Ä°steseydik bir avuç askeri orada linç ederdik. Askerler kışlalarına dönsün diye 3-4 defa koridor açtık, ama gitmediler. Bir süre sonra silahların namlularını bize çevirdiler ve bizi keklik gibi vurdular. Yanımdakiler tek tek yere düşüyordu. Buradaki askerler, silahlarını bacağıma doÄŸru tutarak sıktılar. Kanlar içinde kaldım.”

Sessiz, tutuklu sanık yüzbaşı ErdoÄŸan Çelik’in savunmasında G3 piyade tüfeÄŸinden çıkan kurÅŸunun insan vücudundaki tahribatla ilgili savunmasını da eleÅŸtirdi.

Yürümekte zorlanan ve destek tıbbi bastonunu gösteren Sessiz, “ErdoÄŸan Çelik, bak. Ä°ÅŸte G3 kurÅŸunu bunu yaptı.” sözleriyle tepki gösterdi.

"BİZİ TARADILAR, GÖRÜNÜLERLE SABİT"

Sanıkların tamamından şikayetçi olan mağdurlardan Elvan Ağdaş, vatandaşın askerleri sürekli uyardığını ve kışlalarına dönmeleri yönünde telkinde bulunduklarını söyledi.

Vatandaşın, askerleri uyardıklarına dikkati çeken AÄŸdaÅŸ, “Tatbikat veya terör bahanesiyle kışladan çıktıkları inandırıcı deÄŸil. AteÅŸ ederek meydandaki anıtın önüne kadar ilerlediler. Bir anda bizi taradılar. Bacağım ve ayağımdan yaralandım. Bunlar görüntülerle sabittir.” dedi.

Sırasıyla söz alan maÄŸdurlar Özcan Dorman ve Murat Duran da 15 Temmuz’da askerler tarafından açılan ateÅŸ sonucu yaralandıklarını belirterek, ÅŸikayetçi olduklarını ve duruÅŸmalara katılma talebinde bulunduklarını belirtti.

Duruşma, sanık ve müşteki ifadelerinin alınması için ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.