Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Körfez' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Kalın, "İslam ülkelerinin birlikte hareket etmeleri önemli" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Kalın, "İslam ülkelerinin birlikte hareket etmeleri önemli" dedi. Kalın'ın açıklaması şöyle:

  • "Sayın CumhurbaÅŸkanımız, 23-24 Temmuz 2017 tarihlerinde Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret etmiÅŸlerdir.
  • Ziyaretler kapsamında ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Suriye ve Irak'ta yaÅŸanan geliÅŸmeler ile terörle mücadele gibi bölgesel meseleler ele alınmıştır.
  • Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Türkiye'nin Körfez bölgesinde yaÅŸanan krizin aşılması amacıyla Kuveyt tarafından sürdürülen çabalara ve diÄŸer giriÅŸimlere destek verdiÄŸini ifade etmiÅŸler; krizin müzakere ve diyalog yoluyla çözümü için mevcut giriÅŸimlerin devam ettirilmesi hususunda muhataplarıyla mutabık kalmışlardır.
  • Ayrıca Ä°slam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesinin ve ülkelerin egemenlik haklarının korunmasının önemi vurgulanmıştır.
  • Yatırımlar, turizm ve savunma sanayii baÅŸta olmak üzere mevcut iliÅŸkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalınmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.