Sosyal Medya

Güncel

Sakarya valisi Balkanlıoğlu'ndan 'cemaat' açıklaması

Sakarya valisi, haberlerin asılsız olduğunu ve ziyarete gelen kişilerin arasında şehit kaymakam Safitürk'ün babasının da olduğunu söyledi.



Vali İrfan Balkanlıoğlu bugün basın toplantısı düzenleyerek, İsmailağa Cemaati üyeleri tarafından tekbirlerle karşılanarak koltuğa oturtulduğu iddialarını yalanladı.

ÅžEHÄ°T KAYMAKAMIN BABASI DA ZÄ°YARET ETTÄ°

Åžehit kaymakamın babasının kendisine ziyaretini de cemaat ziyareti olarak yansıtıldığını ifade eden BalkanlıoÄŸlu, "Muhammed Safitürk kaymakamımız Derik'te odasına bomba yerleÅŸtirilerek ÅŸehit edilmiÅŸti. O da buralı, babası burada ikamet ediyor. Biz ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi ziyaret ettiÄŸimiz de ona da uÄŸramıştık. Sayın bakanımız geldiÄŸinde ona da gittik. O muhterem baba iadeyi ziyarette bulundu. Diyanet'te imam iken emekli olmuÅŸ birisi. Kendisi gibi hocalardan 4-5 kiÅŸiyle birlikte bana iadeyi ziyarete geldi. Bu olayda tarikat mensupları valiyi ziyaret etti, valiyi makamına oturttu, FETÖ ile mücadele ederken diÄŸer dindar insanlarla neden mücadele edilmiyor, onlar da tehlike teÅŸkil ediyor gibi algı oluÅŸturmaya çalıştılar. Kamuoyunun bilmesi açısından size iletmiÅŸ oldum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.