Sosyal Medya

Güncel

Adil Öksüz'ün kaçtığı ülke belli oldu

15 Temmuz'un ardından her yerde aranan fakat bulanamayan FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün Almanya'da olabileceğine ilişkin resmi yazışmalara ulaşıldı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin kilit ismi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri imamı olduÄŸu belirtilen firari Adil Öksüz’ün, Almanya’da olabileceÄŸine iliÅŸkin resmi yazışmalar ilk kez ortaya çıktı.

Öksüz, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından 16 Temmuz’da Akıncı üssü yakınlarında jandarma kontrolü sırasında yakalandı. Gözaltına alınan Öksüz, ifadesinde, arsa bakmaya geldiÄŸini söyledi.

Beraberindeki 100 darbe şüphelisinden 99’u tutuklanırken adli kontrol kararıyla tek serbest bırakılan Öksüz’ün, Hava Kuvvetleri imamı olduÄŸu bilinmesine raÄŸmen Ankara emniyetine götürülmeyip Sincan adliyesinde bırakıldığı, dosyasının soruÅŸturma makamlarından gizlendiÄŸi, el konulması gereken GPS cihazı ve telefonunun iade edildiÄŸi anlaşıldı. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Öksüz, 18 Temmuz’da Ankara’dan Ä°stanbul’a uçakla gidip buradan Sakarya’ya geçti ve halen yakalanamadı.

Frankfurt’ta otelde

Öksüz’ün yurtdışına çıkıp çıkmadığı hala bilinmiyor. Ancak Milliyet’in ulaÅŸtığı belgelere göre Öksüz’ün Almanya’da olabileceÄŸi iddia edildi.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış Ä°liÅŸkiler Genel Müdürlüğü’nce, Ä°stihbarat ve Terör Daire BaÅŸkanlıkları, MÄ°T ve Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderilen 17 Åžubat 2017 tarihli bir belgeye göre, 15 Åžubat 2017’de Ukrayna’dan Almanya’ya gelen M.M. isimli bir iÅŸadamı, Frankfurt BaÅŸkonsolosluÄŸu görevlileriyle temasa geçerek, FETÖ iltisaklı olduÄŸunu bildiÄŸi bir yakınının eÅŸi ve üç çocuÄŸunu karşılamak için Frankfurt’ta Global Otel’e gittiÄŸini, bu sırada Adil Öksüz’ü elinde bir bond çanta ile otelin içinde camekanlı bir bölmede gördüğünü, gördüğü kiÅŸinin Adil Öksüz olduÄŸundan emin olduÄŸunu söyledi.

Aynı belgede geçmiÅŸ dönemde Ak Parti Frankfurt BaÅŸkonsolosluÄŸu görev bölgesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin sorumlusu Sedat Kıymet’in de 16 Åžubat’ta bir vesile ile görüştüğü Konsolos Özkan Durmaz’a benzer bir duyumu paylaÅŸtığı belirtildi.

Alman polisine bilgi verildi

5 Nisan 2017 tarihli bir baÅŸka belgeye göre ise, 30 Mart 2017’de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Dış Ä°liÅŸkiler Genel Müdürlüğü’nü arayan T.E. isimli bir kiÅŸi, Almanya’nın Ausburg ÅŸehrinde yaÅŸadığını, Ulm ÅŸehrinde FETÖ’nün sorumlularından olduÄŸunu bildiÄŸi bir kiÅŸinin restoranına otomat makinesi tamiri için gittiÄŸi gün konuÅŸmalardan Adil Öksüz’ün Ulm’e geldiÄŸini, otel ayarlanmasından bahsettiÄŸini duyduÄŸunu, bilahare tren istasyonuna gidildiÄŸini, Adil Öksüz’ü bizzat orada gördüğünü söylediÄŸini belirtti. Belgeye göre T.E. isimli kiÅŸi, aynı gün Ulm’de bulunan Ä°dlis Otel Bahnhof’ta otele kalabalık grupla gittiklerini, Adil Öksüz’ün adı geçen otelde birkaç hafta kaldığını, ancak bu süre içinde ve daha sonra görmediÄŸini, Öksüz’ün geldiÄŸi bilgisini evvelce tanıdığı Alman Ä°nterpol polislerine ilettiÄŸini, Alman polislerine daha detaylı bilgiler verdiÄŸini de kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.